vinetechinezesti - VINETE IN SOS CHINEZESC
Reteta Maneki neko
Ne trebuie:
500 g vinete
ulei pentru prajit
5 catei de usturoi
ardei iute
10 ml sos de soia
30 ml vin alb demisec
80 ml supa
1 lingurita amidoncantitatile sunt variabile in functie de nr de portii

Cum se fac:
Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri in diagonala.

IMGP1901 1 - VINETE IN SOS CHINEZESC

Se prajesc in baie de ulei usor, cat sa nu se intareasca.

IMGP1904 1 - VINETE IN SOS CHINEZESC

Se scot cu sita si se pun intr-o tigaie fara ulei si se prajesc putin (2-3 minute)
impreuna cu usturoiul taiat felii si ardeiul iute (eu am pus pasta de ardei iute).

IMGP1908 1 - VINETE IN SOS CHINEZESC

Se adauga sosul de soia, vinul alb si supa si se lasa totul la fiert inca vreo 3 minute.
Se adauga amidonul dizolvat in putina apa calda pentru fixarea gustului in vinete.

IMGP1910 1 - VINETE IN SOS CHINEZESC

Se serveste cu orez fiert.
Noi am mancat cu taitei de orez instant (pe care i-am lasat 5 minute in apa fierbinte).
Buune-bune.

vinete 1 - VINETE IN SOS CHINEZESC