500 g vinete
ulei pentru prajit
5 catei de usturoi
ardei iute
10 ml sos de soia
30 ml vin alb demisec
80 ml supa
1 lingurita amidoncantitatile sunt variabile in functie de nr de portii
Cum se fac:
Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri in diagonala.
Se prajesc in baie de ulei usor, cat sa nu se intareasca.
Se scot cu sita si se pun intr-o tigaie fara ulei si se prajesc putin (2-3 minute)
impreuna cu usturoiul taiat felii si ardeiul iute (eu am pus pasta de ardei iute).
Se adauga sosul de soia, vinul alb si supa si se lasa totul la fiert inca vreo 3 minute.
Se adauga amidonul dizolvat in putina apa calda pentru fixarea gustului in vinete.
Se serveste cu orez fiert.
Noi am mancat cu taitei de orez instant (pe care i-am lasat 5 minute in apa fierbinte).
Buune-bune.
Edith,arata ffffffff bine..Mi-ai facut o pofta!!!(mai ales ca sunt fan mancare chinezeasca)!Pup!
sunt taare bune, sa le incerci mai ales daca iti plac “chinezaiile”.. 🙂
toate bune si frumoase.. doar ca in poza sunt dovlecei nu vinete … !?
Maria, daca te uiti mai bine o sa vezi semintele putin maronii pe care le au vinetele, deci sunt vinete.