Inca se mai gasesc vinete pe piata, sper sa mai fie romanesti.. desi am o indoiala.
Imi place cam tot ce contine vinete, asa ca reteta asta a venit la fix.
Doar sa fiti dispuse sa mai faceti putin fum in casa de la vinete.. Insa le puteti face si in varianta la cuptor.
Ne trebuie:
4 vinete
o rosie
1 legatura ceapa verde (sau o ceapa uscata mare)
4 oua
sare si piper
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde
ulei pentru uns tava
150 g branza grasa de oaie
ccxa 50 g cascaval ras/mozzarella
Cum se fac:
Vinetele se coc, se curata, si se lasa la scurs, dupa care se toaca, nu foarte fin.
Se amesteca cu ceapa tocata, cu usturoiul zdrobit , patrunjelul maruntit, sare si piper, ouale batute si branza sfaramata .
Se toarna totul intr-o tava pentru cuptor, se orneaza cu felii de rosii si se coace la cuptorul preincalzit pt cca 40 minute.
In ultimele 5-10 minute punem deasupra cascavalul ras/mozzarella.
Se consuma de preferat rece.
Enjoy!
faina budinca asta a ta! si ma gandesc ca e asa bunaaaaa! si mie imi plac tare mult vinetele!
Minunate! Chiar maine le incerc, mai am 3 vinete in rigider…Vreau sa iti spun ca mi-ai schimbat planurile!
Oau, arata super! Sunt fan vinete! Pup!
my favorite!!!in orice combinatie!!!asa ca de la mine un mare LIKE!!!O zi frumoasa!!!
Nu prea sunt eu fan vinete, dar ale tale arata foarte bine. In mod sigur au si un gust deosebit. Merita incercate 🙂
arata ff bine!
Sunt o bunatate ! Ai mei vor sa mai pun si sos de rosii dar mie imi plac si asa doar cu branza.
o zi buna!