vinete252520cu252520carne2525201 thumb25255B325255D - Vinete cu carne tocata

Astazi avem o reteta rapida, usoara si delicioasa, asian style, stil pe care sunt sigura ca multi dintre voi il iubiti ca si mine.

Poate fi preparata cu succes pentru o cina rapida sau pentru un pranz de weekend.

Poate fi consumata si in dieta Dukan daca o preparati cu carne tocata de pui sau de vita si nu folositi ulei.

Ne trebuie:

400-500 g carne tocata (pui, vita, porc sau amestec)

2 cepe

1 vanata

7-8 lg sos de soia

2 lg pasta de ardei dulce (sau 1/2 lgt pasta ardei iute)

sare, piper

2-3 lg ulei (optional)

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se fac:

Intr-o tigaie antiaderenta mai incapatoare, “calim” carnea, pentru cca 20 minute, acoperita cu capac,

cu sare si piper adaugat, amestecand din cand in cand. Puteti adauga 2-3 lg de ulei.

La nevoie adaugam 4-5 lg de apa. Daca folositi carne de vita, adaugati cca 100 ml apa si lasati pe foc in jur de 30 min.

Adaugam ceapa taiata julienne si lasam pe foc inca 2-3 minute,

amestecand din cand in cand.

Taiem vanata fasii subtiri (cam cat degetul mic de groase si lungi) si o adaugam peste carne,

si lasam acoperit, amestecand din cand in cand cca 10 minute. La nevoie adaugam putina apa.

Facem un amestec din sosul de soia, pasta de ardei (folosesc Eros Pista de la Univer dulce sau iute) si 5-6 lg de apa.

Turnam amestecul peste carne. Lasam pe foc inca cca 10 min.

Servim cu garnitura de orez, paste din orez, chiar paste din grau, sau fara (asta daca nu sunteti la dieta…).

Mie imi plac si goale, sunt delicioase!

Enjoy!

vinete252520cu252520carne thumb25255B325255D - Vinete cu carne tocata