Ne trebuie:
2 verze mici (cca 1,5 kg)
un ciolan afumat dezosat de cca 400-500 g
2-3 suvite de slanina afumata
2 cepe
1 ardei gras
2-3 ardei iuti din otet
2-3 rosii (eu am pus rosii in bulion)
70-100 ml ulei
3 linguri de pasta de tomate
delikat, piper, cimbru
(cantitatile si ingredientele pot varia in functie de preferinte)

Cum se face:

Recunosc ca varzica facuta asa este o bomba calorica dar e grozaaaava
(d-aia o fac mai pikanta ca sa accelereze metabolismul Photobucket)Se taie varza fideluta subtire si se freaca bine cu sare/delikat.
Se pune intr-o tava maricica (astfel incat sa ramana loc si pt restul ingredientelor),
peste ea se pune ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat fideluta si rosiile taiate fasii, piper, cimbru,
se amesteca usor cu mana apoi se toarna deasupra uleiul si cca 200 ml de apa.

Se baga la cuptorul incins pt cca 20-30 min.
Intre timp taiati ciolanul afumat bucatele, la fel si slanina.

Dupa cele 30 de minute scoateti tava, puneti carnea, slanina, bulionul diluat cu putina apa,
putin chilli sos si ardeiul iute taiat bucatele mici, amestecati bine si dati din nou la cuptor
(pentru cei care nu prefera mancarurile prea picante ardeii iuti sunt suficienti, iar cei carora nu le plac ii pot elimina).

Se amesteca din cand in cand si se lasa la cuptor pana se face
(1h si 1/2 – 2h, in functie de cuptor si intesitatea focului).
Daca pe parcurs varza nu este facuta si pare ca se usuca mai adaugati putina apa.