Pentru mousse-ul de pepene galben:
1 pepene galben (al meu a avut cca 1,2 kg)
3 plicuri de gelatina granule
cca 200 g frisca batuta
3-4 linguri de zahar pudra
2-3 linguri de zeama de portocala
putin colorant verde
Pentru mousse-ul de frisca:
cca 400 g frisca batuta
zahar (daca doriti mai dulce – eu nu am pus)
2 plicuri de gelatina granule
cateva picaturi de esenta de lamaie (asta e optional – eu am pus)frisca pentru ornat
bucatele de pepene galben
Cum se face:
Batem frisca si o dam la frigider.
Mousse-ul de pepene galben:
Am taiat pepenele galben in cubulete (am pastrat putin si pentru ornat) si l-am mixat cu mixerul vertical
(e mai usor la blender dar mie mi s-a stricat…).
Bucatelele pentru ornat le-am pus in zeama de portocale cu zahar pudra si le-am dat la frigider
(puteti pune si ceva lichior – eu nu am avut).
Am amestecat spuma de pepene obtinuta cu cca 200 g de frisca.
Am topit gelatina la foc mic in putina apa (atentie nu se fierbe!), am pus peste amestecul de frisca,
am pus si cateva picaturi de colorat verde ca sa capete putin culoare.
Apoi am dat la congelator timp de cca 10 – 15 minute.
Din cauza ca nu am gasit gelatina Dr Oetker am folosit una care se pare era de proasta calitate
si mousse-ul de pepene a iesit putin cam moale. Va sfatuiesc sa luati numai gelatina Dr Oetker.
Am pus folie de plastic transparenta intr-o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 28cm si
dupa ce a stat la congelator am turnat amestecul de pepene galben si frisca in tava si am dat la frigider.
Mousse-ul de frisca:
Am amestecat cca 400 g de frisca cu 2 plicuri de gelatina dizolvate in putina apa (cca 80-100 ml).
Am pus esenta de lamaie si am turnat peste mousse-ul de pepene
(care statuse cca 30-40 minte la frigider).
Am dat din nou la frigider pana a doua zi.
Se poate pune si un blat deasupra mousse-ului de frisca dar eu l-am vrut mai…
light si nu am mai pus.
A doua zi am detasat peretii si am intors tortul pe un platou astfel incat mousse-ul
alb a devenit baza tortului.
Am ornat deasupra cu frisca si cu bucati de pepene
(cele lasate la macerat cu sucul e portocale, remember? ).
A iesit asa:
Mi-a mai ramas frisca asa ca l-am servit cu muuulta frisca pe el.
Foarte aromat si racorosssss.
Foarte gustos si arata foarte bine. Felicitari !!! Cam toata vara mananc pepene galben, imi place mai mult ca cel rosu 😉
Te pup !
Merci, Ginuca!
Si mie imi place mult pepenele galben (mi-a parut rau ca nu am gasit dincel galben… dar astept pana apar cei romanesti).
Pup!
Edithhhhhhh…unei gravide ar trebui sa ii fie interzis sa vada asa ceva! Ti-a iesit superb! Mi-e super mega pofta si o sa incerc cat de curand 🙂
Arata foarte bine,si cred ca a fost delicios.Mie imi place foarte mult pepenele galben. Am sa incerc si acest mousse si alte variante(cu alte fructe :))) pentru ca a venit caldura si incerc pe cat posibil sa nu folosesc cuptorul:)
Pupici!
Cred ca e foarte bun si racoros !
@Teo: Merci! Ti-am facut pofta… 🙁 Fa si tu ca-i taare bun! 🙂
@ Lily: E tare bun, Lily, eu am facut in weekend cu capsuni. Am incercat jeleul, stii ca am vb… si mi-e iesit tare bine.
mamamiaaaaaaaaaaaaaaaaaa,îmi vine sa ma arunc pe tortul tau! Arata bun rau!
@Maya: a fost bun rau 😛
am incercat si eu aceasta reteta.eu folosesc frisca lichida de la Milli , este o frisca din lapte care nu contine amelioratori si alte E-uri . pur si simplu lapte si grasimi din lapte , deci nu are nici zahar . am facut mousse-ul fara zahar . gustul nu a fost atat de placut , era unul amarui.voi incerca si cu zahar data viitoare.
Oana, nu stiu de la ce ar fi puttu sa iasa amarui.. Frisca era in termen? Gelatina era in termen?
Ca daca mananaci pepenele gol, nu e amarui, frisca nu este amaruie, deci combinate de ce sa fi iesit amarui mousse-ul? 🙁 Cel mult, nu era suficient de dulce.. dar amarui.. nu-mi dau seama de ce a iesit. Imi pare rau..
Am incercat si eu tortuletul asta..bun la gust.. doar ca aceeasi problema ca si Oana, putin amar… Sa fi fost vina pepenelui.. nu am idee..si eu zahar am pus si tot degeaba. Oricum, nu ma descurajez asa repede eu, majoritatea chestiilor incercate de pe site-ul tau mi-au iesit foarte bine.
Alexandra
Alexandra, nu-mi dau seama de ce ti-a iesit amar 🙁 Frisca, zaharul, gelatina nu cred sa fi fost amare, iar pepenele… nu am intalnit pepene amar pana acum. Imi pare rau 🙁
Gusta pepenele inainte data viitoare si asigura-te ca toate ingredientele sunt in termen 🙂
Te mai astept!