IMGP1178a - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Cum au aparut pepenii galbeni m-am gandit sa fac ceva racoros asa ca am inventat “tortul” de mai jos.
Ne trebuie:
Pentru mousse-ul de pepene galben:
1 pepene galben (al meu a avut cca 1,2 kg)
3 plicuri de gelatina granule
cca 200 g frisca batuta
3-4 linguri de zahar pudra
2-3 linguri de zeama de portocala
putin colorant verde

Pentru mousse-ul de frisca:

cca 400 g frisca batuta
zahar (daca doriti mai dulce – eu nu am pus)
2 plicuri de gelatina granule
cateva picaturi de esenta de lamaie (asta e optional – eu am pus)frisca pentru ornat
bucatele de pepene galben

Cum se face:
Batem frisca si o dam la frigider.

IMGP1133 1 - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Mousse-ul de pepene galben:
Am taiat pepenele galben in cubulete (am pastrat putin si pentru ornat) si l-am mixat cu mixerul vertical
(e mai usor la blender dar mie mi s-a stricat…).
Bucatelele pentru ornat le-am pus in zeama de portocale cu zahar pudra si le-am dat la frigider
(puteti pune si ceva lichior – eu nu am avut).

mousse 1 - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Am amestecat spuma de pepene obtinuta cu cca 200 g de frisca.
Am topit gelatina la foc mic in putina apa (atentie nu se fierbe!), am pus peste amestecul de frisca,
am pus si cateva picaturi de colorat verde ca sa capete putin culoare.
Apoi am dat la congelator timp de cca 10 – 15 minute.

moussepep - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Din cauza ca nu am gasit gelatina Dr Oetker am folosit una care se pare era de proasta calitate
si mousse-ul de pepene a iesit putin cam moale. Va sfatuiesc sa luati numai gelatina Dr Oetker.

Am pus folie de plastic transparenta intr-o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 28cm si
dupa ce a stat la congelator am turnat amestecul de pepene galben si frisca in tava si am dat la frigider.

IMGP1162 1 - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Mousse-ul de frisca:
Am amestecat cca 400 g de frisca cu 2 plicuri de gelatina dizolvate in putina apa (cca 80-100 ml).
Am pus esenta de lamaie si am turnat peste mousse-ul de pepene
(care statuse cca 30-40 minte la frigider).
Am dat din nou la frigider pana a doua zi.

IMGP1163 1 - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Se poate pune si un blat deasupra mousse-ului de frisca dar eu l-am vrut mai…
light si nu am mai pus.
A doua zi am detasat peretii si am intors tortul pe un platou astfel incat mousse-ul
alb a devenit baza tortului.

IMGP1174 1 - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Am ornat deasupra cu frisca si cu bucati de pepene
(cele lasate la macerat cu sucul e portocale, remember? ).
A iesit asa:

IMGP1172 1 - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN

Mi-a mai ramas frisca asa ca l-am servit cu muuulta frisca pe el.
Foarte aromat si racorosssss.

IMGP1181a - TORT MOUSSE DE PEPENE GALBEN