tortcapsunifelie - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI
Ne trebuie:
Pentru mousse:
500 ml frisca
50 g zahar
80 ml lapte
2 oua
2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte
vaniliePentru jeleul de capsuni:
600 g capsuni
150 g zahar pudra
2 plicuri gelatina+50 ml apa

Cum se face:
Mousse-ul:
Se bate frisca si se pune la frigider.
Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte.
Se amesteca bine sa se omogenizeze si apoi se pun pe foc.
Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.

tortcaps1 - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI

Se inmoaie gelatina in cca 50 ml lapte si se incalzeste pe foc (sau pe baie de apa)
pana se dizolva gelatina.
Ambele compozitii se lasa putin la racit.
Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna
cele 2 compozitii si esenta de vanilie.
Se amesteca bine.
Se da cca 15 minute la congelator apoi se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili
cu folie de plastic in ea (a mea a avut 24 cm) si se da la frigider.

tortcaps2 - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI
Jeleul de capsuni:
Intre timp facem jeleul de capsuni.
Mixam bine capsunile in blender cu 150 g zahar pudra (eu nu mai am blender,
deci am facut cu mixerukl stick). Oprim 2-3 capsuni pentru ornat.
Dizolvam gelatina in 50 ml apa si apoi o topim pe baie de apa si o amestecam
cu capsunile mixate.

tortcaps3 - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI

Dam cca 20 minute la congelator.
Scoatem mouuse-ul de frisca (care a stat cca 30 minute la frigider) din tava
si il intoarcem pe un platou.
Punem din nou inelul in jurul lui si turnam jeleul de capsuni (care a stat 15-20 min la congelator).

tortcaps4 - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI

Acoperim si lasam la frigider pana a doua zi cand il ornam dupa pricepere.
Asa arata cand am scos cercul a doua zi:

IMGP1296 1 1 - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI

Ornat mi-a iesit asa:

tortcapsuni - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI

Si feliuta:

IMGP1381 1 1 - TORT MOUSSE CU JELEU DE CAPSUNI

Bun rau, racoros si destul de lejer…
O sa il repet cu siguranta cu piersici sau caise.