Ingrediente:
4-5 mere (in functie de marimea tavii)
1/2 pachet de unt
200 g zahar + 3linguri
3 oua
3 linguri de faina
(daca aveti tava mai mare folositi 4 sau mai multe oua si un numar egal de linguri de faina, respectiv zahar)
zahar vanilat
coaja de lamaie
Frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati – eu le-am lasat intregi)
Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete. In interiorul merelor se poate pune dulceata, nuca, fructe confiate, dupa gust (mie imi place simplu fara alte arome)
Se dau la cuptorul bine incins pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava si se inmoaie putin merele (din cauza siropului nu merg folosite tavile cu fund rabatabil)

Dupa 10-15 minute dupa ce dati merele la cuptor incepeti pandispanul. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga treptat cele 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se bat pana se obtine o spuma care nu curge din castron.

Apoi se adauga cele 3 galbenusuri, 3 linguri de faina si coaja de lamaie.

Se scot merele de la cuptor cand sunt gata si se toarna peste ele aluatul de pandispan.

Apoi se da iar la cuptor. Este gata cand capata o culoare usor aramie desupra.

Se lasa sa se raceasca putin.

Se rastoarna din tava cand este doar putin caldut.
Se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca.
Nu am mai apucat sa-l pozez felii ca s-a mancat prea repede.
F. bun… Enjoy! 🙂