Tortul asta delicios de ciocolatos asteapta de ceva vreme sa vi-l arat.
Si uite ca acum a venit momentul 🙂 Sa va mai spun ca este delicios, cremos, savuros?
Cred ca nu mai are nevoie de nicio descriere. Este genul de tort calorios pe care este indicat
sa il consumam doar la ocazii speciale 😛
Ne trebuie:
Pt. blat:
40g ciocolata neagra
25 g unt
1 ou
30 g zahar
25 g faina
un varf de cutit praf de copt
Pt. ganache:
300 ml frisca lichida
300 g ciocolata (150 g cioco neagra, 150g cioco cu lapte)
Pt. crema mascarpone:
350g mascarpone
150g frisca lichida
3 lg zahar pudra
2 foi gelatina (4 g)
vanilie
Pt. glazura:
100g cicolata (jumate amaruie, jumate cu lapte)
70g frisca lichida
25 g unt
– cantitati pentru o forma de 18 cm diametru –
Cum se face:
Blat:
Topim untul+ciocolata. Mixam oul+zaharul cca 2 minute, adaugam faina amestecata
cu praful de copt, apoi ciocolata topita cu untul.
Coacem intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, la cuptorul preincalzit la 180C
pentru 10-12 minute. Lasam sa se raceasca pe un gratar.
Ganache:
Infierbantam bine frisca lichida si adaugam ciocolata rupta bucatele.
Amestecam pana cicolata este integral topita. Daca mai este nevoie,
mai punem pe foc cca 1 minut, nu mai mult.
Lasam sa se raceasca si dam la frigider pt minum 4 ore (de preferat peste noapte)
apoi mixam la viteza mare pana obtinem o crema fina si batoasa.
Crema mascarpone:
Mixam mascarpone (la temp. camerei) cu zaharul pudra, batem frisca
si o incorporam incet, cu o spatula in mascarpone.
Adaugam gelatina tinuta la inmuiat in apa 5 minute, stoarsa bine si topita pe foc in 2 lg
de lapte (atentie, sa nu fiarba!!) si vanilia.
Asamblare:
Punem blatul pe un platou, punem inelul tavii in jurul blatului, peste blat punem stratul de ganache,
dupa ce a stat minim 4h la frigider si l-am batut, apoi peste el punem stratul de crema mascarpone.
Acoperim cu o farfurie/folie de plastic si dam la frigider inca 3-4 ore (sau mai mult).
Preparam glazura: incalzim bine frisca lichida, adaugam untul si ciocolata
si amestecam pana la omogenizare completa. O lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Inlaturam cu atentie inelul din jurul tortului si turnam deasupra glazura.
Eu am vrut sa nu il acopere in totalitate. Ornam (daca vrem) cu decoratiuni din zahar.
Il mai lasam minim 30 min la frigider pentru a se intari si glazura.
Buuun de tot!
Enjoy!
Cât de bine arată! Iar secţiunea îmi lasă gura apă 😀
whoaaa, cum poate sa atate!!! *drool*
super arata e de executat neaparat
Arata super!!!
Imi puteti spune ce dimensiuni are tava?
Tava are 18 cm diametru (am scris dupa ingrediente 🙂
Arata minunat, Edith! Esti foarte priceputa! 🙂
Ce bunatate de tort!!!
Yammy! Pentru o felie as veni chiar si la ora asta la tine…
Superb arata!!!
Buna Edith. Pot sa fac crema de mascarpone fara gelatina? O sa iasa bine? Vreau sa fie cat mai naturala. Ma gandesc ca frisca o va tine batoasa, dar cred ca in cazul asta nu trebuie sa mai pun inelul la tava, poate nu o sa se desprinda cum trebuie? Tu ce parere ai? Multumesc!
Va fi destul de moale, nu stiu cum va sta felia.. Poti incerca, insa eu nu am vrut sa risc 🙂
Daca nu tii neaparat la aspect si il faci in tava de 20 cm de ex, nu cred ca o sa fie problema, insa va fi o crema destul de moale. Ca sa stii. 🙂
arata super-delicios…o sa-l incerc si eu pentru o ocazie speciala….o sa-ti spun cum mi-a iesit!
Va multumesc frumos! Ma bucur ca va place 🙂
Grozav, atat pot sa spun!
foarte reusit tortul tau!imi zici si mie de unde ai cumparat platoul pentru tort?e superb si caut de foarte mult timp unul de genul acesta.multumesc!
superb, elegant…Bravoooooo!!!! <3
..arata super-delicios….o sa-l fac si eu pentru o ocazie speciala foarte curand, si o sa-ti spun cum mi-a iesit.
superb si delicios <3
Chiar ieri am savurat si noi (intreaga familie) un tort in 3 culori 🙂 (gand la gand cu bucurie)
Te imbratisez cu drag scumpa mea! :*
E foarte frumos!
Daca am o forma detasabila de 22cm cu cat ma sfatuiesti sa maresc cantitatile?merci mult
Iti va iesi ceva mai putin inalt, cam de 5-6 cm.. daca il vrei mai inalt, mareste putin proportional cantitatile 🙂 Blatul cu siguranta tb sa il faci din 2 oua, deci cant. duble pt ca mie mi-a iesit f subtire..
Ce fel de frisca ati folosit?
Creme Patiserie de la Megle.
Nu gasesc acest gen de frisca”Creme Patiserie de la Megle” cu ce o pot inlocui??
Rodica
O poti inlocui cu orice fel de frisca lichida naturala sau vegetala.
Insa se gaseste in mai toate supermarketurile, este albastra cutia 🙂
Arata minunat! Tare l-as face si eu, dar mereu am avut o problema cu crema ganache… mi s-a taiat de fiecare data cand am batut-o. Stii oare de ce?
Luminita, cum se taie? Este ca o frisca ganache-ul si mie frisca nu mi s-a taiat niciodata. Ai procedat exact ca in reteta? Incearca sa schimbi marca de ciocolata, nu stiu ce sa zic..
Buna Edith….L-am facut, am terminat acum cateva minute de asamblat si l-am pus la frigider….inca am emotii ca e prea moale cand o sa-l tai…..ocazia e foarte speciala si nu vreau sa ratez….vin cuscrii la cina pentru prima oara la noi si vreau sa-i impresionez…:)) am nevoie de “some advice”, cum dai jos inelul fara sa se strice tortul? ai cumva vreun secret? 🙂
Bagi intai lama unui cutit subtire pe margine, intre tort si tava apoi desfaci incet clama tavii 🙂 Tin pumnii! 🙂
Buna Edith….am incercat muulte rtetele minunate pe care le faci dar e prima oara cand trebuie sa te intreb ceva: e musai sa stea ganache-ul 4 ore? l-am terminat pe la 11… si pe la 12 l-am pus la frigider; oare pot sa ma apuc sa il bat? tu ce tava ai avut? eu din graba nu mi-am dat seama ca tava mea e muuult mai mare decat atunci cand am turnat compozitia si nu aveam cu ce umple tava:) care e de…26; am vazut ca ai spus undeva ca si al tau a iesit subtire si eram curioasa ce diametru avea tava ta; al meu o sa fie tot o creama 🙂
ganache-ul nu se intareste asa repede.. Deci ii trebuie un minim de 4-5 ore de stat la frigider pana sa il pui pe tort(eu mereu il las peste noapte). Apoi se mai lasa si tortul la frigider, asamblat cate va ore, pentru a se inchega si crema de mascarpone..
Tava, cum am spus si in reteta a avut 18 cm diametru 🙂
Cu tava de 26 cm sigur nu vei avea cum sa faci.. Nu ajung cantitatile insa poti face un desert la pahar 🙂
Maruntesti cu mana blatul si alternezi in pahar straturi de blat/ganache si crema mascarpone. Daca te grabesti/nu mai poti de pofta :)) il poti consuma imediat, nu mai trebuie sa stea la frigider ca tortul 🙂
Excelent tort dupa cum arata ingredientele.Felicitari pentru prezentarea amanuntita si foarte clara.Te mai vizitez.Spor in tot ce faci!
Iti multumesc frumos Gina! Ma bucur ca iti place. Te mai astept! 🙂
ce dimensiunea are forma in care l-ai facut?
18 cm, asa cum am spus si in reteta si in unul din comentariile de mai sus 🙂
Pentru o tava de 28 cm ar trebui sa dublez sau sa triplez cantitatile?Abia astept sa l fac, arata superb.:)
Da, cred ca merg dublate. Ma bucur ca iti place. Te astept cu impresii 🙂
buna edith arata super tortul si vreau sa-l incerc si eu….dar as vrea sa stiu la o tava de 26 cm,dublez cantitatile(blat,Ganache si crema mascarpone)?
Buna, le poti dubla, cred ca va iesi ok. Te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
eu vreau sa te intreb daca cantitatile pt blat sunt acestea sigur,pt ca mi se pare un mini-tortulet…ies 4 portii? m am apucat sa l fac chiar acum… azi este ziua de nastere a sotului meu si cred ca e indicat tortul pt aceasta ocazie:)
Cantitatile si de la blat si de la creme acestea sunt. Nu este nicio greseala. Dupa cum vezi, blatul este f subtire si am folosit o forma de 18 cm diametru. Pentru forme mai mari trebuie sa maresti cantitatile. Ies mai mult de 4 portii. Poti taia 8 felii.
multumesc…sper sa mi iasa si mie atat de frumos cum ti a iesit tie..iar ganache si crema mascarpone sa devina mai groasa ca sa nu se uneasca intre ele si sa arate in 3culori. 🙂
cremele sunt groase, nu se vor amesteca, ventual poti pune la congelator 15 minute tortul dupa ce pui ganache-ul, dar in mod normal nu este nevoie, pui cu atentie stratul de mascarpone peste el si nu se amesteca 🙂 Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
La multi ani sotului 😉
Am si eu o intrebare: ganache-ul nu iese prea moale? se taie bine? As gresi daca as adauga niste gelatina?Am musafiri duminica si nu as vrea sa dau gres. Vreau sa ii impresionez 😀 Dana
Poti face ganache-ul cu 300 g ciocolata amara si iti va iesi mai tare. Sau poti pune 2 foi de gelatina. Cum preferi. Mie imi place mai cremos…
Buna. Am facut tortul si pot spune ca este tortul meu preferat. L-am facut intr o tava de 28 cm si am dublat cantitatile. Blatul l am facut din 3 oua. La ganache am avut un pic de stres ca nu o sa se taie bine tortul si i am pus niste gelatina. Multumesc pt reteta si astept sa ne mai incanti cu bunatatile tale. Dana
Dana, ma bucur tare ca ti-a placut. 🙂 Te mai astept sa te inspiri.
Din poza am senzatia ca e un picut moale ganache-ul si nu se taie perfect. Asa e?
Da, este mai cremos, vezi rasp de mai sus. Il poti face mai tare daca vrei, pui mai mutla cioco.
Blatul se insiropeaza?
eu nu l-am insiropat.
Draga Edith,multumesc mult pentru aceasta reteta ,aseara am facut blatul si mi-a iesit perfect ,am emotii pentru ganache sper sa iasa bine ca si blatul,am mari emotii, pentru ca maine colegii de servici ,vor da verdictul.Sper sa iasa totul bine .O sa revin sa iti spun comentariile colegilor .Multumesc mult
Sper ca v-a placut tortul, te astept sa-mi spui 🙂
L-am facut si a iesit super bun. Pot spune ca a devenit tort preferat al intregii familii. E cel mai bun tort facut in casa care l am mancat vreo data. Felicitari pt site. 🙂
Ma bucur tare ca v-a placut si te mai astept. Multumesc 🙂
Cat de curand…:))) vreau sa fac tortul red velvet.sper sa mi iasa.
Dupa cum am promis am revenit sa iti spun parerile colegilor.Minunat, gustos foarte fin,deci in concluzie a fost extraordinar de bun mi-a reusit foarte bine si sunt mandra de mine, ca eu l-am facut, si de tine ca ne-ai dat aceasta reteta.Multumesc !:*
Ma bucur ca v-a placut 🙂 Sper sa mai incerci pe viitor si alte retete de la mine, cu acelasi succes. 😉
Buna!am incercat si eu retete si este delicios,doar ca am avut probleme cu crema de mascarpone.S-a taiat si nu stiu de ce.Am facut-o inca o data si tot asa,mi se taia cand puneam frisca ,cu toate ca am pus-o incet.
Salut Edith,
Reteta ta este minunata! Mandra mea prietena mi-a facut cadou tortul de ziua mea. I-a iesit foarte foarte bun si daca nu mi-ar fi luat deja un cadou de ziua mea, sigur nu imi mai trebuia altceva:) Am pus si poze sub sa vezi:)
https://imageshack.com/scaled/large/689/ip04.jpg
https://imageshack.com/scaled/large/585/nnn1.jpg
O zi minunata sa ai!
Octavian, iti multumesc mult pentru poze. Ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
La multi ani!
Eu l-am preparat si iubitul meu a fost fermecat …ms de reteta pwp
sa inteleg ca iubitul tau este Octavian Russ? 🙂 Ma bucur ca i-a placut 🙂
Eu l-am preparat si iubitul meu a spus ca de unde l- am cumparat .jajajajajajajja
este divin…familia mea va multumeste pentru reteta
Ma bucur mult ca v-a placut 🙂
l-am facut pentru ziua mea, pe 8.
delicios si foarte usor de facut.
am dublat catitatile si am facut fericiti o multime de oameni 🙂
Ma bucur ca v-a placut 🙂
Nu este necesar ca blatul sa fie insiropat? Nu iese prea uscat?
Mie nu mi se pare uscat, dar daca vrei, il potiinsiropa putin. Eu nu insoiropez blaturile.
am facut si eu acest tort am urmat toti pasii la gust este super bun doar ca am avut probleme la crema ganache….deci am tinut-o peste noapte la frigider,a doua zi(era intarita) am batut-o s-a facut spumoasa, totul a fost perfect am asamblat tortul ,dupa cateva ore de stat la rece cand l-am taiat, era fleasca crema ganache cea de mascarpone era perfecta insa cea de ganache nu s-a mai solidificat…moale consistenta curgea ,oare de ce nu s-amai solidificat?macar putin,pt aspect? l=as mai face si de sarbatori cand vin parintii acasa doar ca am emotii cu aceasta crema,sa-i adaug un plic de gelatina?tu ce spui?merci mult
Ce fel de ciocolaa ai folosit? Nu este nevoie sa pui gelatina, poti pune mai multa ciocolata. In mod normal, din 300 g ciocolata+ 300 ml frisca trebuie sa iasa un ganache care sta tapan. Depinde si ce fel de cioco ai folosit. Trebuie sa nu fie toata cu lapte sau sa nu aiba umplutura.
Pune 50 g de cioco neagra in plus data viitoare, ar trebui sa fie suficient.
Draga Edith, esti o inspiratie pentru multe dintre noi… Mi-as dori sa gatesc atat de mult si bine ca tine, dar inca sunt la inceput 😛
Tortul asta… l-am facut pana acum de doua ori, si pot spune ca a doua oara a fost perfect. Prima data am cumparat din greseala frisca slaba si nu s-a batut cum trebuia, si cand am scos inelul de la tava… tortul “s-a mai asezat” sa zic asa :)) De fiecare data am dublat cantitatile pt ca aveam doar tava de 28 cm, dar oricum nu l-as fi facut mai mic pentru ca este atat de buuuuun!!! Prietenii ma roaga sa le fac si lor, iar de Craciun… nici nu ma lasa familia sa fac altceva. :)) Pun si o poza ca sa vezi ce bine a iesit 🙂 Multumim Edith!!!
http://imageshack.com/i/nlhi0pj
Cristina, iti multumec mult pentru poza! Ma bucur tare ca v-a placut!! 🙂
buna…am facut si eu reteta de vreo 2 ori intr-o saptamana :P…cautam sa fac un tort pt ziua sorei mele si am dat peste minunatia asta :)…pt ea am ales sa fac niste mini tortulete…initial a crezut ca le-am cumparat de la cofetarie :P…a doua oara l-am facut pt masa de duminica intr-o forma ovala pe care am impartit-o in patratele 🙂
indiferent de prezentare a iesit de fiecare data delicios…am citit toate comentariile si mi-a fost frica ca nu o sa imi iasa crema ganache dar supriza…mi-a iesit de fiecare data :)…iar blatul e divin :)…acum iti cercetez site-ul cu de-amanuntul sa vad ce mai gasesc bun 😉
take care,
Miha
Buna Miha, ma bucur tare ca l-ai incercat cu succes si ti-a placut 🙂
Sper sa mai gasesti la mine retete pe gustul tau. Te mai astept! 🙂
Buna Edith, Am facut si eu acest tort insa crema de mascarpone s-a taiat la sfarsit cand am pus gelatina.Poti sa-mi spui de ce, te rog, oare unde am gresit?Multumesc!
Buna Cleo. Imi spui te rog in cat lapte ai dizolvat gelatina? Asta poate fi un motiv, sa fi fost prea mult lapte. In rest, chiar nu-mi dau seama de ce s-ar fi putut taia cand ai pus gelatina. Imi pare tare rau. Imi imaginez ca era tortul de revelion… 🙁
Buna Edith!Am dizolvat gelatina in 4 lg de lapte pt ca am facut portie dubla, si fiindca mi s-a taiat am pus putin pe baie de abur s-a lichefiat insa si am mai pus o foaie de gelatina( imi era teama ca nu se va intari).In final am tornat peste ganache care a iesit super si dimineata era ok, se intarisera foarte bine.
A iesit foaret bun tortul si a fost servit cu placere de musafiri. Multumim pt retetele minunate!La Multi Ani!
La multi ani! Imi pare rau ca ti s-a taiat crema…
Sunt novice in arta culinara, motiv pt care nu stiu unde pot gasi toate ingredientele.
Imi puteti spune va rog unde pot gasi folia de gelatina?
Multumesc
Ana, foile de gelatina le poti gasi in orice supermarket mai mare (gen Mega Image) sau hypermarket Carrefour, etc, langa gelatina granule, la raftul cu vanilia, praful de copt. 🙂
Acum incerc si eu tortul, si desi am respectat cele 2 linguri de lapte in care sa topesc gelatina crema de mascarpone a capatat un aspect branzit dupa ce am pus gelatina si vanilia…Crezi ca se poate drege cumva ?
Uh, ciudat. Oare l-ai mixat prea mult? Nu cred ca se mai drege, dar cand se va inchega nu cred ca se va mai observa prea mult.
Foarte mult nu l-am mixat, e prima oara cand folosesc gelatina si am crezut ca am facut ceva gresit cu ea 😀 Sunt toate la rece acum, crema ganache am mai incercat-o la un alt tort de pe blogul tau si ne-a placut foarte, foarte mult. Am sa revin cu impresiile finale. Intre timp am bagat la cuptor placinta de cartofi care este deja foarte apreciata la noi in casa. Te urmaresc cu mult interes si te admir tare! Parca am mai mult curaj sa bucataresc de cand ti-am descoperit blogul! Multumesc! Toate cele bune!
Madalina, nu-mi dau seama ce s-a putut intampla.. Nu e de la gelatina..
Tin pumnii sa iti iasa bine. Te astept sa-mi spui 🙂
Ma bucur ca va place placinta cu cartofi si ca-ti sunt de folos retetele mele! 🙂
Hey! Asa cum am promis am revenit cu impresiile finale. Crema si-a revenit, pana la urma tortul a fost senzational.Nu ma mai puteam opri din mancat :”> Nu am avut forma cu inel detasabil dar cremele au fost usor de asezat si fara..Blatul imi daduse si el emotii, era putin uscat la inceput fiind si subtirel dar s-a transformat intr`unul numai bun fara sa-l insiropez…Am stat cu teama initial fiind o reteta noua dar a meritat din plin! Ce sa mai…am numai cuvinte de lauda!
Ma inclin! Pupici! :*
Madalina, ma bucur tare ca totul a fost ok si ca ti-a placut. Blatul nu trebuie insiropat ca e subtirel.
Te mai astept sa incerci cu incredere si alte torturi 🙂
Am incercat aseara o tarta cu capsuni la care am folosit crema cu mascarpone de la tortul de mai sus…A iesit o minunatie! Trebuie sa incerci si tu neaparat!
Vaaai cum sunaaa 🙂
ce aluat ai facut la tarta? 🙂
Se pare ca trebuie sa mai exersez prajituritul. Am incercat o adaptare a acestei retete…chiar pentru ziua de Paste. Blatul l-am facut cu pudra de migdale, partea de mascarpone alba am combinat-o cu penene galben pentru a obtine un fel de mousse, iar in partea de ciocolata am pus si putina aroma de menta. Fiecare mousse in parte a iesit delicios, dar combinatia nu prea reusita 🙁 Menta era putin can prea puternica si lua din aroma fina si racoritoare a pepenelui galben. Insa mi-a placut atat de mult gustul cremei de mascarpone cu pepene galben incat vreau sa incerc neaparat o alta reteta de tort care sa plece de la acest mousse. Ai vreo sugestie? PS: Felicitari pentru blogul minunat! 😀
Iulia, nici eu nu as fi recomandat combinatie de pepene galben+ciocolata+menta daca ma intrebai 🙂
Insa depinde si de gusturi. Eu nu as schimba nimic la tortul asta (poate si pentru ca imi place mult ciocolata). Insa poti folosi pepene galben in mousse-ul alb, care va merge cu aroma de ciocolata din ganache. Sau faci o crema cu aroma de vanilie (cu mascarpone sau cu ciocolata alba) si cealalata crema cu pepene galben.
Si mai e varianta doar cu menta in ciocolata si atat. Sau poti pune coaja de portocala in mousse-ul alb (sau in cel de cioco).
Buna Edith. Multumesc pentru sugestii. Adevarul e ca nu ma pricep…evident 🙂 Acum incep sa invat si cred ca din cauza nerabdarii incerc si combin aromele care imi plac cel mai mult fara sa ma gandesc la rezultat. Cred ca in acest weekend voi incerca pepene galben + vanilie si voi pastra blatul cu pudra de migdale pentru ca am fost foarte incantata de cum mi-a iesit blatul data trecuta.
suna bine blatul 🙂 Cum l-ai facut? Mai ales ca eu urmez o dieta low carb acum.. 🙂
Am plecat de la reteta de pandispan 🙂 Insa am inlocuit jumatate din cantitatea de faina cu praf de migdale. A crescut destul de frumos blatul, a avut un gust f bun si o culoare bruna frumoasa.
Ah, am inteles. Credeam ca ai eliminat de tot faina 🙂
Buna Edith. Vreau sa incerc si eu tortul asta. arata foarte bine si cred ca e delicios. Am o intrebare – daca vreau sa il fac in tava de 26 de cm (mai mica nu am), e sufficient sa dublez cantitatile doar pentru blat? Daca dublez si cantitatile de la crème ajung la niste cantitati considerabile (600 g ciocolata, 700 g mascarpone….).
Pentru blat e ok daca le dublezi, iar la creme, poti folosi 400-500 g cioco si 400-500 mascarpone. Iar glazura cred ca e suficienta din 150 g de cioco, daca faci.
Cresc cantitatile destul de mult per total, dar fiind un tort mare, are si mai multe portii, si oricum tot o portie mananci odata (daca ai invitati poate doar una din tot tortul :))
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
Am facut, a iesit delicios! Crema de mascarpone am facut-o cu aroma de migdale si s-a potrivit foarte bine cu ciocolata. Imi place si ca se face usor, cel mai greu e ca trebuie sa stea destul de mult la rece inainte sa fie taiat (si pentru asta au cam bombanit pofticiosii mei). De repetat clar! Am o singura intrebare – crema cu mascarpone nu ar fi ok si fara gelatina? Mi s-a parut destul de batzoasa…
Raluca, ma bucur ca ti-a placut. Tortul e si mai bun daca sta peste noapte, asa ca il poti face seara si le dai dimineata din el 😛
Nu am incercat fara gelatina.. Mie imi place sa se taie frumos si n-am vrut sa risc. Poti incerca si fara gelatina sau poti pune doar o foaie de gelatina.
Foarte buna tortul!!! L-am facut de doua ori pana acum, iar diseara il fac din nou pentru mine! 🙂 Am o aniversare in familie.Datorita faptului ca eu am o tava de 24 cm, am dublat cantitatile pentru blat si o data si jumatate crema. Am sa incerc de data asta sa nu mai pun gelatina.
Multumesc frumos, Edith pentru reteta! 🙂
Roxana, ma bucur tare ca iti place tortul.
Nu stiu cum va sta crema de mascarpone fara gelatina, iti tin pumnii 😉
E foarte fain acest tort mascarpone. Mama mea il va pregati de craciun a zis! yay! mersi pentru reteta :).
Sorin, ma bucur, o sa va placa, e minunat! 🙂
Incercat
Savurat
Minunat!
Diana, ma bucur tare 🙂
Si dupa un an …tot delicios a ramas. A devenit tortul aniversar pt noi , pt familie si pt prieteni !
Multumim
Diana, ma bucur tare 🙂
Pt o tava rotunda de 22 cm ..cuma r trebui sa calculez cantitatile ? 1.5 ? Multumesc
Diana, da, cred ca 1,5 ar fi ok. 🙂
Imi puteti spune aproximativ ce gramaj are acest tort??
Camelia, din pacate nu am aceasta informatie. Nu cantaresc niciodata torturile, le fac pentru mine si nu ma intereseaza acest aspect 🙂