blat de tort
300 g visine congelate
2-3 linguri compot de piersici
2-3 linguri de lichior de caise (nu am avut de piersici sau visine)
Crema 1:
1 plic de crema (vezi foto)
250 g de quark
2 linguri de zahar pudra vanilat
Crema 2
(pentru imbracat s ornat)
1 pachet de frisca Dr Oetker
1 pachet intaritor de frisca
250 g mascarpone
2 linguri de zahar pudra vanilat
Cum se face:
Mai intai facem cremele.
Crema 1
(pentru umplut)
Am facut o crema la plic
si am amestecat-o cu quarkul batut putin cu mixerul cu 2 linguri de zahar pudra vanilat.
Se lasa cca 1-2 ore la frigider.
Crema 2
(pentru imbracat si ornat)
Am batut frisca pudra+ intaritorul de frisca. Separat am batut cu mixerul 2-3 minute mascarpone cu 2 linguri de zahar pudra vanilat, apoi am amestecat cu frisca si am dat la frigider pt 1-2 ore.
(am folosit mascarpone romanesc pt prima data si a fost cam moale, nu o sa mai iau…)
Am avut cum spuneam un rest de 2 foi de blat (din 3) dar voi folositi un blat intreg.
Am taiat fiecare blat in 2 si le-am insiropat cu un amestec format din compot de piersici, zeama de la visine si lichior de caise.
Apoi am pus un strat din crema 1 si visinele scurse bine si taiate in jumatati (peste care pusesem in prealabil putin zahar) si tot asa pana se termina cele 4 foi.
Am imbracat cu crema din frisca si mascarpone si i-am facut un “design”… crazy sa se potriveasca cu forma si am ras ciocolata cu lapte desupra (nu am avut amaruie ca se vedea mai bine)
Am ornat cum m-am priceput si a iesit asa:
Si sectiune:
Arata foarte bine si l-ai ornat foarte frumos !
Merci, Irina! Cum m-am priceput si eu ca sunt cam antitalent la ornat torturi 😛
Ce haios !!! Zambilele din fundal sunt atre frumoase. Muah !
Sar’na! 🙂 Muuuah!
Frumoasa semiluna ta dulce, Edith! 😛
Dar vad ca te-ai reprofilat pe torturi :)) …bravo, astept cu interes si altele!
PuP!
Mercik! 🙂 Nuu m-am reprofilat, Laura, le-am facut pe astea doua pt ca a fost ziua lui Ioan…
Poate o sa mai vezi vreunul de ziua mea, ca pana atunci nu cred… 😛
ce forma inedita are tortul tau…imi place si cum l-ai ornat…felicitari !
Merci, Mona! Forma e din cauza ca am avut… resturi de blat 😛