O idee pentru noaptea dintre ani, cand se spune ca este bine sa mancam peste sau doar pentru

o cina rapida si lejera, ton marinat cu salsa de mango.

O combinatie proaspata si dietetica, care se prepara repede si este delicioasa.

Ne trebuie:

400 g file de ton Edenia

Pentru marinata:

3 linguri sos de soia

2-3 linguri de ulei

1 lingura otet de orez (sau de mere)

3 linguri sos sweet chilli

1 lingurita cu varf usturoi granule

Pentru salsa de mango:

1 mango

1/2 ardei gras rosu

1/2 ceapa rosie

patrunjel

1 lingura sos de mango (optional)

2 linguri zeama de lamaie

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Dezghetam tonul la frigider (il putem lasa peste noapte).

Pregatim marinata amestecand toate ingredientele: sosul de soia, uleiul, sosul chilli, otetul de orez. usturoiul granule, omogenizam bine

si punem in ea bucatile de ton, le intoarcem pe toate partile pentru a se acoperi de marinata.

Acoperim recipientul si il dam la frigider pentru minim o ora (eu l-am lasat in jur de 3 ore).

Cand suntem gata pentru a manca, incingem gratarul cu putin ulei in el (sau o tigaie antiaderenta) si frigem tonul

cca 1 minut pe fiecare parte.

Pentru salsa de mango, taiem cuburi toate ingredientele, adaugam zeama de lamaie si sosul de mango si omogenizam bine

(sosul de mango se gaseste la raftul de produse asiatice, insa il puteti inlocui cu 1 lingura de sos sweet chilli sau chiar miere.

Daca mango-ul este dulce, puteti renunta la sos).

Le mancam cu pofta, pentru ca sunt delicioase!

Enjoy!