Imi place pestele, incerc sa-l gatesc destul de des, iar la ton apelez pentru ca nu are oase.
Astazi am pregatit ton in sos de smantana si rosii uscate, aromat cu ceapa calita si putin usturoi.
L-am mancat cu sparanghel, insa la fel de bine poate fi mancat cu garnitura de fasole verde pregatita la aburi
(sau fiarta) sau orez.
Ne trebuie:
400 g file de ton Edenia
cca 4 linguri de ulei
1 ceapa medie
7-8 bucati rosii uscate in ulei
200 ml smantana pentru gatit
1/2 lingurita usturoi granule (sau un catel de usturoi)
sare, piper
Garnitura:
sparanghel
Cum se face:
Dezghetam tonul la frigider peste noapte. Il ungem cu 2 linguri de ulei, il saram, piperam si il lasam la marinat cca 15 minute.
Apoi, intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei, prajim pestele cca 2 minute pe fiecare parte (mie imi place mai bine facut).
Scoatem tonul din tigaie si il acoperim sa il mentinem cald.
Calim ceapa tocata marunt in 1-2 linguri de ulei, cu sare, amestecand din cand in cand, pana devine usor translucida.
Adaugam smantana lichida, rosiile uscate, usturoiul granule si bucatile de ton si lasam sa fiarba inca 4-5 minute la foc mic.
Potrivim de sare si piper.
Sparanghelul l-am scufundat timp de 2 minute in apa clocotita in care am pus sare, apoi il transferam un minut in apa foarte rece sau cu gheata.
Mancam tonul cu o cantitate generoasa de sos langa (este tare bun sosul!) impreuna cu sparanghel.
Enjoy!
Arata tare bine 🙂 Yummy 🙂
Felicia, sa stii ca a fost si mai bun decat arata. :))