Dupa cum va spuneam la puiul tandoori, nu am devenit fan mancare indiana.
Dar cum bine stiti sunt maare fan al bucatariei asiatice, bucatarie pe care promit sa nu o tradez niciodata :)).
Astazi, evident, o reteta coreeana rapida, care sa va lase timp in weekend pentru plimbari 🙂
Pe numele ei original: Dubu buchim yangnyumjang (am zis ca poate vreti sa stiti :))
Ne trebuie:
300 g tofu (o cutie de tofu in saramura am folosit eu)
1-2 lg ulei
1 catel de usturoi
1 fir de ceapa verde
1 lgt sos chilli
1 lgt miere
2 lg sos de soia (light de preferat, sa fie mai putin sarat)
2 lg ulei de susan
Cum se face:
Desaram putin tofu-ul in apa (eu nu l-am desarat si a iesit cam sarat..).
apoi il taiem in cuburi de cca 2×2 cm pe care le prajim in 1-2 lg de ulei bine incins,
cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos (le intoarcem cu un cleste sa nu le gaurim).
Pentru sosul picant amestecam ceapa verde tocata marunt, usturoiul pisat, sosul de soia, mierea, uleiul de susan si sosul chilli (sau un sos iute/fulgi de ardei iute).
Omogenizam bine sa se topeasaca mierea. Asezam cubuletele de tofu prajite pe o farfurie si deasupra turnam sosul iute pregatit.
Servim cu garnitura de orez simplu.
Simplu si bun.
Enjoy!
Concluzii: Puteti folosi si tofu in ulei (acela nu este asa sarat). Daca folositi cel in saramura, desarati-l putin si folositi sos soia light.
Este bun si a doua zi, asa ca puteti face portie dubla.
Arata extraordinar. Si nu prea sunt fana tofu, dar as gusta oricand asa ceva!
acuma eu nu sunt fan tofu,vegetarienii insa cred ca sunt,plus ca e o reteta buna pentru post.tofu e bun prajit,sau procesat termic,altfel dupa parerea mea,nu e ceva care sa vrei sa-l mananci,mai ales daca ai prins salamurile cu soia dinainte vreme.insa o prietena ameicana m-a contrazis total. cred ca are dreptate,dar aici si am convins-o nu se gaseste decat aceasta varianta.in concluzie cred ca reteta e foarte buna,am incercat-o si eu acum 3 ani,fara ingrediente care s-o aduca la gustul obisnuit noua.adica pur simplu tofu prajit cu oua de exemplu,ca o omleta,cu adaosurile care le doriti,e foarte bun.
Claudia, nici eu nu pot spune ca sunt fan dar mai folosesc din cand in cand in salate si la preparatele asiatice
Te mai astept! 🙂
Pansy, eu pana acum 1 an nici nu mancasem tofu.. dar nu pot ca sunt mare fan. Acum depinde si cum o pregatesti. Cred ca si in omlete este bun.
Insa nu am prejudecati in ceea ce priveste soia desi si eu am mancat salam cu soia, mananc cu placere soia pane 🙂
MM arata bine, incerc si eu neaparat, in zilele de post e binevenita. Merci de idee.
Poza e tare frumoasa 🙂
Ioana
tofu ca tofu dar mie sa imi spui ce se vede acolo in spate :))
Arata interesant 😛
Buna, Edith. Desi sunt multe controverse referitoare la tofu (sanatos vs. nesanatos), eu cred ca e o sursa foarte buna de proteine si cateodata poate inlocui ouale in deserturi, se poate face o maioneza delicioasa din tofu, etc. Chiar zilele trecute, incercand sa inlocuiesc cu ceva untul/crema de branza din pasta de sardine, am folosit tofu. A iesit foarte bun. Atat pt maioneza cat si pt aceasta pasta de sardine, am lasat tofu la scurs acoperit de servetele groase de hartie sub o greutate (o conserva mare cu ardei iute).:) Apoi am procesat tofu-ul foarte bine scurs in food processor, a iesit o crema asemenatoare la consistenta cu crema de branza. De la acest punct, ii poti da ce gust vrei: poti sa il amesteci cu ulei, zeama de lamaie, condimente, mustar si iese maioneza; poti sa faci pasta de ton/sardine cu putina ceapa, condimente, etc. Eu cumpar tofu organic, “firm tofu”, care e recomandat pt gatit. Sunt si eu indragostita de mancarea asiatica!
Numai bine, Ana
Edith.. nu-ti mai zic ca-mi place ce vad… ca stii deja.. sunt un mare fan :)) Ce vreau eu sa-ti zic e ca mi-am luat Tandoori Masala.. (am mers pe urmele link-ului dat de tine …asa ca mercic mult) si clar o sa ma destrabalez in week=end.. De aiba astept !! Te anunt ce mi-a iesit .. Pupici si o saptamana frumoasa
Ioana, ma bucur ca iti place, poate il incerci 🙂
Adina, este o salata de alge marine cu somon afumat.
Comming up sooon 🙂
Ana, multumesc frumos pt informatii. Chiar nu stiam ca se poate face maioneza din tofu. Eu nu prea folosesc maioneza de fel, dar pentru cine foloseste e foarte utila informatia.
Stai in Romania? Ce fel de tofu cumperi? Ce marca? 🙂
Antonia, chiar sunt curioasa cum o sa iti placa. Pentru gustul meu a fost putin cam prea aromat 🙂
Buna, Edith. Locuiesc in America. Aici gasesc tofu in toate felurile si formele.:) Si eu recent l-am descoperit si mi se pare o alternativa buna in cateva feluri de mancare, plus ca se poate folosi in mancarea asiatica. Eu am facut intr-o zi fasole verde cu usturoi si “maioneza” (din tofu), a iesit foarte bun. Imi place mult tofu si in supele asiatice. Numai bine, Ana