tofu in sos iute

Dupa cum va spuneam la puiul tandoori, nu am devenit fan mancare indiana.

Dar cum bine stiti sunt maare fan al bucatariei asiatice, bucatarie pe care promit sa nu o tradez niciodata :)).

Astazi, evident, o reteta coreeana rapida, care sa va lase timp in weekend pentru plimbari 🙂

Pe numele ei original: Dubu buchim yangnyumjang (am zis ca poate vreti sa stiti :))

Ne trebuie:

300 g tofu (o cutie de tofu in saramura am folosit eu)

1-2 lg ulei

1 catel de usturoi

1 fir de ceapa verde

1 lgt sos chilli

1 lgt miere

2 lg sos de soia (light de preferat, sa fie mai putin sarat)

2 lg ulei de susan

Cum se face:

Desaram putin tofu-ul in apa (eu nu l-am desarat si a iesit cam sarat..).

apoi il taiem in cuburi de cca 2×2 cm pe care le prajim in 1-2 lg de ulei bine incins,

cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos (le intoarcem cu un cleste sa nu le gaurim).

Untitled-1

Pentru sosul picant amestecam ceapa verde tocata marunt, usturoiul pisat, sosul de soia, mierea, uleiul de susan si sosul chilli (sau un sos iute/fulgi de ardei iute).

Omogenizam bine sa se topeasaca mierea. Asezam cubuletele de tofu prajite pe o farfurie si deasupra turnam sosul iute pregatit.

Servim cu garnitura de orez simplu.

Simplu si bun.

Enjoy!

Concluzii: Puteti folosi si tofu in ulei (acela nu este asa sarat). Daca folositi cel in saramura, desarati-l putin si folositi sos soia light.

Este bun si a doua zi, asa ca puteti face portie dubla.

sursa