Astazi averm o tocanita de post cu arome exotice sau nu, dupa preferinte. Eu nu am avut ras el hanout in casa si am folosit ienibahar si foi de dafin.
Daca nu tineti post, ea se mananca in mod traditional cu oua ochiuri coapte deasupra tocanitei la sfarsit.
Ne trebuie:
1 bucata zucchini (sau dovlecel)
3 cepe
4 linguri de ulei
1 conserva naut SunFood
2 conserve rosii SunFood
5-6 catei de usturoi
ienibahar, ras el hanout
chilli (optional)
1 lingurita zahar
sare, piper
3-4 oua (optional)
Am folosit naut si rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase pe care le folosesc foarte des.
Cum se face:
Am curatat de coaja zucchini-ul (indungi, lasand coaja din loc in loc). Puteti sa nu-l decojiti deloc sau sa-l decojiti total,
dupa peferinte. L-am taiat cubulete de cca 1×1 cm.
Punem ceapa taiata marunt la calit in 3-4 linguri de ulei, dupa cateva minute adaugam si cubuletele de zucchini
sare si piper si lasam pe foc acoperit inca cateva minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam si nautul si rosiile din conserva si zaharul, ienibahar si ras el hanout si lasam sa fiarba cca 20 minute,
amestecand din cand in cand.
In ultimele 5-6 minute adaugam si usturoiul pisat si sosul chilli daca (folositi)
Daca nu tineti post, cand tocanita este gata, putem sparge 3-4 oua deasupra, punem capacul si le lasam cateva
minute pana sunt gata.
Enjoy!