Inca o reteta de post, cu vinete, simpla dar foarte gustoasa.
Cred ca asta va fi ultima reteta de post pe anul asta.
Apoi vom incepe cu biscuiteii pentru craciun si ideile de aperitive. Stati pe aproape 🙂
Ne trebuie:
1 vanata mare (sau 2 mai mici)
3 cepe
2 morcovi
1 ardei gras mare
1/2 ardei iute (optional)
500 ml suc de rosii (sau 3 lg de bulion)
5 lg de ulei
3-4 catei de usturoi
sare, piper
(pentru cca 3 portii)
Cum se face:
Taiem vinetele suvite (cam cat degetul mic de subutiri). Le puteti taia si cubulete, cum va place..
Le punem in apa cu sare pt cca o ora.
Le stoarcem bine in punm si le punem la calit in 3 linguri de ulei, acoperit, amestecand
din cand in cand, pentru cca 15 minute.
Separat calim ceapa taiata solzisori in 2 lg de ulei, apoi adaugam ardeiul taiat fasii (si ardeiul iute daca folositi) si morcovul taiat rondele.
Lasam acoperit pe foc cca 5 minute.
Adaugam apoi aceste legume peste vinete, punem 100 ml apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba cca 10 minute.
Potrivim de sare si piper.
Punem apoii sucul de rosii (sau bulionul diluat cu 200-300 ml apa) si lasam sa fiarba cca 15 minute.
In ultimele 5 minute punem usturoiul pisat sau taiat feliute subtiri.
Puteti pune si verdeata la sfarsit daca doriti.
Buna-buna. E minunata consumata rece.
Enjoy!
Sunt mare fan vinete, ne-am intalnit la o “sesiune” cu vinete, asa ca nu poate decat sa imi placa reteta aceasta.Prezentarea superba, ca de obicei… Te pup
fooooarte bine arata!
Imi place mult!!!Ador vinetele si tocanita ta e tare apetisanta!Pupici!
si eu sunt fanul vinetelor 🙂 iar aceasta tocanita este mai mult decat delicioasa! te imbratisez cu drag Edith! o seara frumoasa, plina de zambete ♥
my favorite!!!!!!!orican si sub orice forma as manca vinete!!!reteta e super!!!O zi frumoasa!!!
nici eu nu pot refuza o portie 😉 , ador vinetele !!
Fetele, va pup!
Ma bucur ca va place tocanita mea si asa e, vinetele sunt bune oricum 🙂
O zi frumoasa sa aveti!
O reteta binevenita,usoara si gustoasa!!!!!Pupici:x
Doamnee cum arata! Superb! Tot ce faci arata minunat! La multi ani, multa sanatate!
iti multumesc frumos, Dana! Ma bucur ca iti place.
Scuze, mi-a scapat mesajul tau.. 🙁
e delicioasa, ,multumesc de reteta 🙂 tocmai o savurez cu niste orez 😀
ma bucur ca ti-a placut 🙂