tocanita de vinete - Tocanita de vinete

Inca o reteta de post, cu vinete, simpla dar foarte gustoasa.

Cred ca asta va fi ultima reteta de post pe anul asta.

Apoi vom incepe cu biscuiteii pentru craciun si ideile de aperitive. Stati pe aproape 🙂

Ne trebuie:

1 vanata mare (sau 2 mai mici)

3 cepe

2 morcovi

1 ardei gras mare

1/2 ardei iute (optional)

500 ml suc de rosii (sau 3 lg de bulion)

5 lg de ulei

3-4 catei de usturoi

sare, piper

(pentru cca 3 portii)

Cum se face:

Taiem vinetele suvite (cam cat degetul mic de subutiri). Le puteti taia si cubulete, cum va place..

Le punem in apa cu sare pt cca o ora.

Le stoarcem bine in punm si le punem la calit in 3 linguri de ulei, acoperit, amestecand

din cand in cand, pentru cca 15 minute.

Separat calim ceapa taiata solzisori in 2 lg de ulei, apoi adaugam ardeiul taiat fasii (si ardeiul iute daca folositi) si morcovul taiat rondele.

Lasam acoperit pe foc cca 5 minute.

Adaugam apoi aceste legume peste vinete, punem 100 ml apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba cca 10 minute.

Untitled 1 2 - Tocanita de vinete

Potrivim de sare si piper.

Punem apoii sucul de rosii (sau bulionul diluat cu 200-300 ml apa) si lasam sa fiarba cca 15 minute.

In ultimele 5 minute punem usturoiul pisat sau taiat feliute subtiri.

Puteti pune si verdeata la sfarsit daca doriti.

Buna-buna. E minunata consumata rece.

Enjoy!

tocanita de vinete 1 - Tocanita de vinete