Inspirata dupa reteta de tocanita poloneza.
Ne trebuie:
500 g de pipote de pui
5-6 cartofi
1 ceapa
3 morcovi
100 g branza topita
3 linguri de smantana
150 g kaiser (optional)
2 linguri de bulion
marar
sare, piper
sos de chilli (optional)Cum se face:
Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele si ii punem la fiert in apa cu sare.
Calim kaiserul taiat feliute intr-o tigaie antiaderenta (puteti sa nu folositi kaiser daca nu vreti),
500 g de pipote de pui
5-6 cartofi
1 ceapa
3 morcovi
100 g branza topita
3 linguri de smantana
150 g kaiser (optional)
2 linguri de bulion
marar
sare, piper
sos de chilli (optional)Cum se face:
Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele si ii punem la fiert in apa cu sare.
Calim kaiserul taiat feliute intr-o tigaie antiaderenta (puteti sa nu folositi kaiser daca nu vreti),
Punem la calit putin pipotele, apoi adaugam apa, sare, piper si le lasam sa fiarba.
Dupa cateva minute de fiert punem peste pipote ceapa putin calita separat, kaiserul,
bulionul si mai adaugam putina apa.
Dupa ce mai fierb cateva minute adaugam morcovii si cartofii fierti, branza topita,
sosul de chilli si mai lasam sa fiarba cateva minute.
Adaugam mararul tocam marunt si gata.
Pofta buna!
Arata apetisant rau de tot!
Ce gospodina !
Multumesc, Cristina! 🙂
tare interesanta reteta asta…cred ca are un gust deosebit , dat de branza topita in combinatia de cartofi si morcovi..chiar arata bine !!
pupici 🙂
merci, a fost buna, Mona. pup!
Oare n-ar fi buna aceasta reteta si cu alt fel de carne? Stiu eu… cu ficatei sau piept de pui?
Rodellina, sigur ca merge cu orice fel de carne (de care ai sau de care iti place). Eu am facut cu pipote pt ca ii plac prietenului meu si ii place mult si tocanita poloneza, asa ca le-am combinat 🙂
Foarte apetisanta reteta, trebuie sa o incerc! Minunata!!
A fost buna-buna, Iulia, insa originalul (tocanita poloneza)le intrece pe toate 🙂
A fost foarte buna, delicioasa 🙂 felicitari pt retete
Georgiana, ma bucur ca ti-a placut! Multumesc si te mai astept! 🙂
Edith acum 2 zile am descoperit din greseala blogul tau ( cautam pe google mancare de pipote) si am facut tocanita propusa de tine. a iesit minunat. sotul meu este incantat. de atunci ma uit la retete si nu stiu ce sa gatesc mai intai :)) desi sunt novice in domeniul asta (am doar 22 ani) sunt sigura ca voi devenii experta cu ajutorul tau 😀 si cel mai incantat va fi , bineinteles, sotul meu 🙂 mersi
Georgiana, daca e asa eu zic ca nu a fost din greseala 😛
Ma bucur ca te pot ajuta si sa stii ca si eu invat cu fiecare reteta cate ceva. Eu cred ca cu o reteta bine explicata in fata, oricine poate gati, iar daca pune si putin suflet in ce face, nu poate sa iasa decat ceva minunat. 🙂
Te mai astept cu impresii dc mai incerci ceva.
servus edith
voiam doar sa’ti zic ca am facut iarasi aceasta tocanita si a iesit super faina 😀 ; si sa iti urez la multi ani si la multa inspiratie si rabdare :))
saluatri ,
miculnor 😉
Micule nor, ma bucur ca iti place tocanita si o faci des. Iti recomand sa incerci si varianta originala – tocanita poloneza caci este si mai buna 😛
Iti multumesc frumos pt urari si tu sa ai un an fain plin de bucurii.
Te mai astept cu drag! 🙂
buna edith!arata foarte bine si as vrea sa o incerc si eu.ai idee daca folosesc cascaval in loc de branza topita poate sa fie la fel de buna?
Madax, ma tem ca nu merge cu cascaval. Pentru ca, cascavalui o sa se topeasca inauntru dar nu se va dizolva in sos, ci se va intinde ca la pizza.
Poti folosi o crema de branza in loc de branza topita, ceva Almette sau poti pune doar mai multa smantana.
Spor la treaba si astept sa-mi spui cum ti-a iesit.
Multumesc de sfat.Astazi am facut pancakes ca ale tale(pozele mi-au facut o pofta asa de mare…)
Cu placere.
Ma bucur ca ti-au facut pofta pozele, inseamna ca si-au atins scopul 😉 Ti-au placut?
nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale,dar au fost bune.multumesc de idei!
Lasa, ca a doua oara or sa-ti iasa mai frumoase 😉
dar smantana unde e???
In tocanita, evident!!! Se pune spre sfarsit.