tocanita de ciuperci
Imi plac ceapa si usturoiul verde asa ca profit de ele cat se gasesc.
Mi-ar place sa se gaseasca tot anul…
Asa am facut tocanita asta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi.
 
Ne trebuie:
700-800 g ciuperci
2 cepe uscate
3-4 fire de ceapa verde
3-4 fire de usturoi verde
1 ardei gras
2-3 lg de ulei
2-3 lg de bulion
sare, piper
marar
Cum se face:
Calim putin in ulei ceapa uscata taiata cubulete, apoi adaugam ceapa verde si mai calim putin.
Adaugam sare.
Taiem ciupercile cuburi mai mari si le punem la calit peste ceapa.
Le lasam sa fiarba acoperit in sucul propriu. Punem si ardeiul taiat cubulete sau fasii.
Cand ciupercile sunt fierte, diluam bulionul cu putina apa si turnam peste ciuperci.
Apoi punem imediat usturoiul verde tocat foarte marunt.
Mai lasam sa fiarba acoperit cca 5-10 minute.
La sfarsit adaugam putin marar tocat marunt.