Imi plac ceapa si usturoiul verde asa ca profit de ele cat se gasesc.
Mi-ar place sa se gaseasca tot anul…
Asa am facut tocanita asta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi.
Ne trebuie:
700-800 g ciuperci
2 cepe uscate
3-4 fire de ceapa verde
3-4 fire de usturoi verde
1 ardei gras
2-3 lg de ulei
2-3 lg de bulion
sare, piper
marar
Cum se face:
Calim putin in ulei ceapa uscata taiata cubulete, apoi adaugam ceapa verde si mai calim putin.
Adaugam sare.
Taiem ciupercile cuburi mai mari si le punem la calit peste ceapa.
Le lasam sa fiarba acoperit in sucul propriu. Punem si ardeiul taiat cubulete sau fasii.
Cand ciupercile sunt fierte, diluam bulionul cu putina apa si turnam peste ciuperci.
Apoi punem imediat usturoiul verde tocat foarte marunt.
Mai lasam sa fiarba acoperit cca 5-10 minute.
La sfarsit adaugam putin marar tocat marunt.
buna esti muza mea cand sunt in pana de idei toate retetele care le_am incercat au iesit foarte bune felicitari esti cea mai buna
place,place,place,si la dieta mea,merge de minune.
dar tu pui si ceapa uscata,eu pun doar coditele,si eventual ceapa alba de la ele.
pupici MARI.
Buna Edith,
Ciupercile trebuie sa fie la cutie sau proaspete?
Thx,
George
@anonim: hi hi. merci frumos, ma bucur ca iti dau idei, asta e si scopul meu 🙂 Te mai astept cu impresi! 🙂
@Mary: Nu e obligatoriu sa pui si ceapa uscata. Eu pun ca e putin mai dulce si ii da alta aroma decat cea verde. 🙂
@George: Eu am pus proaspete(le prefer pe astea) dar in lipsa, poti pune si din cele la conserva (le clatesti putin si adaugi la fiert cateva lg de apa fierbinte pt ca nu isi lasa zeama ca cele proaspete). Spor!
O reteta foarte buna, pentru dieta disociata. Sunt la zile de legume si fructe. Multumesc mult ca mi-ai dat o idee ca zilele astea sa nu fie chinuitoare. Iti scrie o persoana care a crescut si s-a dezvoltat fara fructe si legume.
Am inceput sa consum cand si cand dupa ce am intemeiat o familie.
Te pup,
Viviana, ma bucur ca ti-am dat idei! Bafta cu disociata 😉
This mushroom ragout looks so tasty!
Thanks Kevin!
Minunata prezentare, de altfel…nici tocanita nu arata deloc rau!
Merci, Ducesa! 🙂
nu ti-am spus ca am facut-o.
delicioasa,si prezentarea a iesit la fel ca a ta.adica plou-n gura(scuze de expresie).
pupici MARI.
Mari, ma bucur ca ti-a placut!
Pupici!
Buna! Iti urmaresc blogul de ceva vreme iar azi e prima zi in care am gatit ceva exact cum indicat tu. Am ales sa incep cu tocanita de ciuperci si a iesit extraordinara. Ma bucur mult ca am descoperit blogul tau si pot spune ca din cate am vizitat( cu tema culinara) acesta este de departe cel mai reusit. De admirat si faptul ca acorzi o deosebita atentie si pozelor pe care le postezi.
Tine-o tot asa,
Nico 😉
Nico, ma bucur ca ti-a placut prima reteta incercata de la mine. Sper sa mai incerci si altele 🙂
Merci frumos pt cuvintele tale frumoase, te mai astept! 🙂
Azi am descoperit reteta, cautand ceva fara carne.Arata divin! Diseara o incerc.Sigur o sa fie gustoasa!
In alta ordine de idei, imi plac retetele tale pt. ca incerci sa prajesti cat mai putin, sa nu condimentezi in exces….Si eu mi-am schimbat stilul de viata din cauza gastritei hiperacide a sotului meu si mi-am dat seama ca e mult mai bine asa, chiar si pentru mine.
Draga mea, ma bucur ca iti place tocanita. Daca iti plac ciupercile, tot de post poti incerca tocanita cu ardei si ciuperci: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/04/tocanita-de-ardei-gras-cu-ciuperci.html
O sa-mi multumesti 🙂 Mie mi-a placut foarte mult!
In ceea ce priveste prajitul… incerc, insa o tocanita fara o ceapa calita parca nu e tocanita, nu? 🙂
Sanatate si te mai astept!
A fost delicioasa tocanita.Promit sa o incerc si pe cea cu gogosar si ardei gras recomandata de tine.Tot e luna gogosarilor, nu?Ela
Ma bucur ca ti-a placut, Ela.
Cealalta siigur o sa-ti placa si mai mult 🙂
Si daca tot e sezonul gogosarilor, imi mai permit sa-ti recomand o reteta a bunicii mele, de gogosari pt iarna, dar care nu va tine pana la iarna daca nu faci vreo 20 de borcane :))
http://edithfrincu.blogspot.com/2008/10/aperitiv-cu-gogosari-pentru-iarna.html
Este f bun si poate fi mancat s imediat si dupa 1-2-3 luni.
ar trebui sa ai si un motor de cautare. cautam toate retetele tale in care ai folosit ca si ingredient ciuperci si sincer m-am cam plictisit si mi-am prin urechile pe aici.
Exista un camp de cautare in coltul din stanga sus, pe bara pej.