2 ardei grasi
2 gogosari
3 cepe
3-4 catei de usturoi
4 linguri ulei,
500 g ciuperci
400 g rosii in bulion
supa de legume
2 linguri de bulion
patrunjel
marar
sare si piper, delikat
chilli sos (optional)Cum se face:
Se toaca ceapa marunt si se caleste cu putin delikat. Ciupercile se taie felii.
Se adauga ciupercile, se mai lasa sa se caleasca putin apoi se adauga jumatate de
cana de supa de legume si se lasa sa fiarba inabusit 20-25 min. (eu am pus apa si delikat)
Apoi se adauga ardeii si gogosarii taiati fasii (eu am avut si cubulete din cel pus la congelator),
se lasa sa fiarba cca 10-12 minute apoi se pun rosiile taiate cubulete.
Nu se colorase destul si am pus si 2 linguri de bulion.
Se amesteca si se fierbe inabusit pana cand scade sosul si totul e bine fiert.
Se potriveste de sare, piper, chilli sos, se adauga usturoiul pisat cu
2-3 minute inainte de a o lua de pe foc si se serveste cu mamaliguta.
Ce bine arat tocanita….si cu mamaliguta alturi cred ca e o nebunie!!!
chiar a fost o nebunie Lily! Sa o incerci ca e suuper! 🙂
Edith, draga mea, eu cu mami iti trimitem cei mai dulci pupici pentru mancarica asta delicioasa! 🙂
Iti marturisesc ca pana acum nu am incercat o astfel de tocanita… de cele mai multe ori, caleam rapid o ceapa si muuult usturoi 😛 …si apoi aruncam peste ele ciupercile taiate felii; saram, piperam si gata mancarea! :))
Foarte bune si asa dar cu ardei si rosii, pe care le ador in mancare…se schimba treaba :)))
…deci, sau-mana pentru masa! 🙂
Sa cresti mare, Laurica, ma bucur ca ti-a plecut, Intr-adevar e dementiala!! Eu faceam mancarica de rosii cu ardei dar niciodata nu am pus usturoi la sfarsit. Si cu ciupercutze… mmm un deliciu!
Apropo, purtam acelasi nume 😉 Si pe mine ma cheama si Laura.
Am incercat-o si a iesit super buna!
Multumesc pt reteta 🙂
Tsuki, ma bucur ca ti-a placut! Si noua ne-a placut tare mult! Te mai astept!
Super gustoasa mancarica ,tocmai am terminat a doua farfurie ,e perfecta si pentru regimul Montignac .Am inlocuit mamaliga cu mamaliga din naut …
Mii de multumiri
Alina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Edith, mi-a iesit dementiala! Am pus si un pic de morcov dat prin razatoare. Ne-am lins pe degete. Usor de facut, numai buna de terminat in 10 minute 🙂
Alexandra
Alexandra, sucuze, nu stiu cum mi-a scapat comentariul tau.. 🙁
Ma bucur ca ti-a placut, adevarul este ca iese taare buna tocanita asta.
Te mai astept! 🙂
Fooooarte buna tocanita! Super!! Eu am inlocuit ceapa cu pastarnacul, noi nefiind buni prieteni cu ceapa, insa i-a dat o aroma deosebita. Multumim de reteta! 🙂
Aurora, ma bucur mult ca ti-a placut.
Cred ca pastarnacul i-a dat o aroma deosebita 🙂
Te astept sa te inspiri si pentru mesele de Craciun si Revelon 🙂
Sarbatori fericite!
Multumim Edith pentru retete…cat despre tocanita(este perfecta)
Luiza, cu drag! Ma bucur ca ti-a placut! 🙂