Astazi avem o specialitate spaniola: tocanita de cartofi si carnati chorizo, care este aproape identica
cu clasica noastra tocanita de cartofi cu carnati, care mie una imi place tare mult.
Noutatea este aroma data de chorizo si de paprika afumata.
Ne trebuie:
150 g carnati chorizo
1 ceapa mare
3 linguri de ulei
1 morcov
4 catei mari de usturoi
1 lingurita de sos chilli
2 cartofi mari
1 lingurita paprika afumata
1 conserva rosii Sun Food
– cantitati pentru cca 3 portii –
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se face:
Taiem carnatii chorizo in felii si ii prajim impreuna cu 2-3 linguri de ulei pentru cca 5 minute,
apoi adaugam ceapa tocata solzi, morcovii taiati rondele, sare si lasam pe foc acoperit,
cca 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam cartofii taiati cuburi potrivite (ca pentru tocanita) si cca 200 ml de apa fierbinte si lasam sa fiarba cca 10 minute.
Adaugam apoi rosiile (taiate cuburi, le taiati daca sunt intregi in conserva), paprika afumata, piper, sosul chilli si usturoiul pisat.
Le lasam pe toate sa se imprieteneasca inca 15 minute, pana cand cartofii sunt fierti.
La sfarsit punem patrunjel deasupra.
Noi am mancat-o cu salata de varza. Delicioasa!
Enjoy!