tocanita20cu20carne20tocata20si20ciuperci thumb5B35D - TOCANITA CU CARNE TOCATA SI CIUPERCI
Intr-o zi, avand niste carne tocata si niste ciuperci pe care le luasem sa le umplu si nu le-am mai folosit,
m-am gandit sa le combin si mi-a placut mult tocanita care a rezultat.
Incercati-o ca e tare buna.
Ne trebuie:
cca 500 g carne tocata
4-5 ciuperci mari
2 cepe
1-2  fire de ceapa verde (optional)
2 morcovi
3-4 catei de usturoi
ardei iute (optional)
bulion
marar
ulei
sare, piper
Cum se face:
Punem carnea tocata intr-o tigaie fara ulei cu putina sare si o gatim pt cca 15 minute, amestecand din cand in cand.
Calim 3-4 minute ceapa tocata cu morcovul dat prin razatoare in 2 linguri de ulei,
IMG 2615 1 thumb5B35D - TOCANITA CU CARNE TOCATA SI CIUPERCI
apoi punem carnea peste ele, 3-4 linguri de apa si le lasam sa se imprieteneasca.
Separat taiem ciupercile cuburi potrivite si le punem intr-o tigaie cu 1-2 lg de ulei, sare, piper si le lasam acoperite pentru 5 minute,
apoi le gatim cu capacul descoperit pana se evapora toata apa lasata de ele.
Punem si ciupercile peste carne si legume, punem 2-3 lg de bulion diluat cu putina apa si le lasam sa mai fiarba putin.
Daca va place iute, puneti si caeva fasii de ardei iute. Eu am pus.
Taiem usturoiul felii si il punem cu cca 5 minute inainte de a lua de pe foc mancarea.
Stingem focul si punem mararul tocat marunt.
That’s it!
Tare bunutza a iesit.
Enjoy!

tocanita20cu20carne20tocata20si20ciuperci201 thumb5B35D - TOCANITA CU CARNE TOCATA SI CIUPERCI