Intr-o zi, avand niste carne tocata si niste ciuperci pe care le luasem sa le umplu si nu le-am mai folosit,
m-am gandit sa le combin si mi-a placut mult tocanita care a rezultat.
Incercati-o ca e tare buna.
Ne trebuie:
cca 500 g carne tocata
4-5 ciuperci mari
2 cepe
1-2 fire de ceapa verde (optional)
2 morcovi
3-4 catei de usturoi
ardei iute (optional)
bulion
marar
ulei
sare, piper
Cum se face:
Punem carnea tocata intr-o tigaie fara ulei cu putina sare si o gatim pt cca 15 minute, amestecand din cand in cand.
Calim 3-4 minute ceapa tocata cu morcovul dat prin razatoare in 2 linguri de ulei,
apoi punem carnea peste ele, 3-4 linguri de apa si le lasam sa se imprieteneasca.
Separat taiem ciupercile cuburi potrivite si le punem intr-o tigaie cu 1-2 lg de ulei, sare, piper si le lasam acoperite pentru 5 minute,
apoi le gatim cu capacul descoperit pana se evapora toata apa lasata de ele.
Punem si ciupercile peste carne si legume, punem 2-3 lg de bulion diluat cu putina apa si le lasam sa mai fiarba putin.
Daca va place iute, puneti si caeva fasii de ardei iute. Eu am pus.
Taiem usturoiul felii si il punem cu cca 5 minute inainte de a lua de pe foc mancarea.
Stingem focul si punem mararul tocat marunt.
That’s it!
Tare bunutza a iesit.
Enjoy!
Arata delicios !!! Saptamana asta o fac cu siguranta.Ai un blog incantator si deja iti sunt fan. Tine-o tot asa !
Ce apetisant arata…
Anna, multumesc frumos! 🙂
Sara, merci de vizita 🙂
Arata delicios!!! mmmm…o s-o incerc negresit!
Stii ce nu prea ma gasit eu aici pe blog (sau n-am stiut unde sa caut)? Vita…
Preparate din vita…fripturi, escalopuri, tocane…alea, alea. As manca o vita buna si niciodata nu-mi iese. Stie cineva cum se fragezeste vita sau cum se gateste ca sa fie comestibila? Mie-mi iese tare ca pociumbul! N-o pot manca niciodata…multumesc!
Ioana, nu am cu vita pentu ca si eu am aceeasi problema ca si tine 😀 Belive it or not :))
Desi imi place carnea de vita, la noi nu se gaseste de vitel sau daca scrie ca e de manzat de ex cu siguranta nu este.. si fierbe in 3 ani 🙁
Poate gasesti alte retete pe placut tau totusi 🙂
Te mai astept!
Hmmm, arata foarte apetisant!!!
Buna mancarica, doar ce-am terminat de mancat reteta asta; un pic de batatie de cap, pt ca trebuie facute toate separat si la urma amestecate, dar merita; mie gustul imi aminteste de bucataria chinezeasca, cred ca ar merge si cu paste foarte bine; acum insa am servit cu muraturi;poop, edith
Iolanda, ma bucur ca ti-a placut. Le poti pune si la un loc sa fiarba dc ti se pare complicat asa separat 🙂
Ce-i drept, da, sunt mai multe vase de spalat 😀
Te mai astept!
Cu ce carne tocata iese cel mai bine aceasta tocanita ? Porc ? Vita ? Amestec ? 🙂
Eu folosesc de cele mai multe ori amestec, dar cu siguranta iese la fel de buna cu orice varianta. Cred ca si cu pui sau curcan.
Sper sa-ti placa! Te astept sa-mi spui! 🙂
La ciuperci cu carne tocată a+s pune un pic de vin alb sec și fără roșii.
Cat timp trebuie sa las mâncarea după ce am pus ciupercile?
Cam 10-15 minute, cat sa se imbine aromele 🙂