1 pachet aluat de foetaj (am avut de 450 g)
3-4 oua fierte
3-4 linguri de smantana
200-300 g cascaval (am folosit 2 feluri)
boia iute
sare, piper
2 lingurite de malai
1 galbenus pentru uns deasupra
Cantitatile sunt variabile in functie de tava si de… preferinte.
Punem ouale la fiert. Le fierbem tari.
Lasam aluatul la dezghetat apoi il punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Taiem surplusul si il pastram pentru decorat.
Il intepam din loc in loc cu furculita, punem o folie de
aluminiu peste, 2 pumni de fasole uscata boabe deasupra (sa nu se umfle prea tare)
si bagam la cuptorul incins pt cca 10 minute.
(cat sa se lege putin), sare, piper si il punem in aluatul scos de la cuptor dupa cele 10 minte.
Presaram deasupra boia iute, apoi punem cascavalul taiat feliute destul de subtiri
pe toata suprafata tartei.
Deasupra intindem 1-2 linguri de smantana cat sa se acopere tot cascavalul cu un
strat subtire de smantana, peste care presaram 2 lingurite de malai.
Ornam deasupra cu fasii din aluatul ramas si dam la cuptorul incins pt cca 25-30 minute.
Ungem fasiile de deasupra cu galbenus de ou.
Inainte de cuptor:
Dupa ce am scos-o de la cuptor:
Am lasat-o sa se mai raceasca in forma apoi am rasturnat-o pe un platou.
Buna-buna! Am mancat cu rosii.
Edith, mi-e o foame……Arata de milioane tarta ta.
Merci Mirela! 🙂
nu pare complicat. am sa incerc si eu chiar daca nu stiu de ce dar la mine nu arata asa frumos ca in fotografiile tale.
o zi minunata iti doresc
James, nici nu este complicat.. 🙂
Ai incercat sa faci poze la mancare? Atunci sa vezi ca arata la fel 😉
Cit de simplu pare, dar in acelasi timp sofisticat.
Cu siguranta o sa incerc reteta. M-ai facut cutios.
Sa stii ca e simpla desi nu pare. A fost o inventie de moment, dar gustoasa.
Astept impresii dc o incerci 🙂
Thanks for stoppin’ by!
la sfarsit peste decor ai spus ca se pune galbenus. nu am inteles cand ? inainte de a baga la cuptor sau dupa ce scoatem tarta ?
Tarta se unge cu galbenus inainte de a se da la cuptor. Ca multe alte aluaturi care se ung cu ou inainte de coacere.
Buna Edith. Ce aluat cumperi?
Nu cumpar o anumita marca, ce-mi pica in mana. Le-am cam incercat pe toate, dar nu am observat vreo diferenta majora intre ele 🙂
Bună Edith. Tarta e la cuptor, sa vedem ce iese 🙂 mai știi ce dimensiune avea tava în care ai făcut tarta? Mulțumesc
Buna, cred ca undeva in jur de 26 cm. Nu retin exact, este facuta de mult. Sper sa-ti placa 🙂