tarta cu leurda 1

Este plina piata de leurda, asa ca este pacat sa nu profitam de ea. Este delicioasa si foarte sanatoasa.

Astazi avem o tarta dukan, cu branza, leurda si ardei gras. Delicioasa atat pentru micul dejun

cat si pentru pranz sau cina.

Ne trebuie:

Pentru crusta:

5 linguri tarate de ovaz (macinate sau nu)

3 linguri tarate de grau

4 oua de prepelita (sau un ou mic)

2 linguri de branza Lacteea 0,2%

2 lg sana 0,9% (la nevoie)

sare

Pentru umplutura:

300 g branza Lacteea 0,2%

1 legatura mica de leurda

1/2 ardei capia/ardei gras

10 oua de prepelita (sau 2 oua)

1/2 lingurita turmeric (optional)

1/2 lingurita boia iute/dulce (optional)

sare, piper

– cantitati pentru o tava de 20 cm diametru –

Cum se face:

Crusta: Amestecam toate ingredientele pentru crusta (adaugam sana la final, doar daca este nevoie).

trebuie sa obtinem un aluat compact care nu are parti uscate.

Intindem o foaie  de cca 2 mm grosime intre doua folii de plastic si o punem in tava.

blat tarta

Daca nu aveti tava de silicon sau antiaderenta (cum am eu), puneti un cerc de hartie de copt pe fundul tavii

pentru a putea desprinde tarta dupa coacere.

Coacem pentru 20 minute la cuptorul preincalzit la 180 C.

tarta in tava

Umplutura:

ingrediente

Amestecam branza cu ouale batute usor cu leurda tocata marunt, ardeiul grat tocat cubulete, boia,

turmeric, sare si piper. Punem compozitia peste crusta usor racita, ornam deasupra (daca vrem)

si coacem la cuptorul pe care nu l-am inchis, inca 30-35 minute.

O feliem cand este rece pentru a ne asigura ca obtinem felii frumoase.

Buna si satioasa! Este foarte buna cu salata de rosii.

Enjoy!

tarta cu leurda