2 morcovi
2 patrunjel radacina
2 pastarnac
telina
1 ardei
2 cepe potrivite
3 cartofi potriviti
sare, piper
patrunjel verde
Pentru taiteii de casa:
2 oua
faina cat cuprinde
sare
(cantitatile de mai sus sunt pt cca 5-6 litri de ciorba)
Se pune carnea la fiert (eu am folosit picioare de porc – adidasi pentru ca imi plac f mult
tendoanele si soriciul). Intre timp curatam si tocam marunt zarzavatul.
Cat fierbe carnea facem taiteii.Cum facem taiteii de casa:
Batem 2 oua cu cca 1 lgt de sare apoi adaugam faina in ploaie pana se obtine un aluat bun de intins.
Se pune putina faina pe masa (planseta) si se intinde aluatul obtiunut cu facaletul pana se obtine
o foaie subtire (cu cat mai subtire e foaia cu atat ies mai subtiri taiteii).
Eu am facut foaia cam groasa si s-a intins mai greu, deci i-am facut mai grosi.
Se ruleaza foaia (eventual taiata in 2 pe lung pentru ca taiteii sa nu iasa f lungi)
si apoi se taie suvite cat mai subtiri. Din 2 oua ajung pentru 2 supe.
Taiteii ramasi i-am lasat sa se usuce pana a doua zi si i-am pus intr-o punga de hartie.
Cand carnea este aproape fiarta, o scoatem din apa, o lasam sa se raceasca cca 5-10 minute
si o taiem bucatele potrivite (in cazul in care nu ati facut asta inainte de a o pune la fiert – eu nu
am taiat-o atunci pentru ca se taie mai repede fiarta).
In apa in care a fiert carnea punem radacinoasele tocate marunt.
Dupa cca 10 minute adaugam carnea taiata, ceapa si ardeiul tocate marunt.
Le mai lasam sa fiarba 10-15 minute apoi adaugam cartofii taiati cubulete.
Gustam si potrivim de sare si piper.
Dupa alte 5-10 minute adaugam taiteii care intre timp s-au mai uscat, bine scuturati de
faina pentru a nu ingrosa supa.
Se lasa sa mai fiarba cca 10 minute.
Se stinge focul si se adauga patrunjel verde tocat deasupra.
Buuuna – buna. E una din preferatele mele…
A iesit asa:
MMMmmmmmm…cu taitei de casa, ce bunatate. Din graba, din comoditate, trantesc niste “paste” in supa, ciorba, dar nu se compara cu cei facut in casa. Bravo !!!
Da, merge cu orice taitei, numai ca io am vrut sa o fac “ca la mama acasa” 😛 ca e una din preferatele mele supitza asta.
Frumos site si bune retete…am bagat site-ul la Favorite
draga anonim multumesc pt cuvintele frumoase si pentru vizita. Inseamna ca de acum o sa vii mai des.. 😛
Te mai astept, eventual cu impresii daca incerci vreo reteta! 🙂
Cum ti-a iesit atat de clara supa? Mie imi iese asa numai daca e facuta din pui….Acum e supa pe foc, revin cu impresii dupa ce o termin!
Oricum super tare site-ul, si eu l-am bagat la favorite si incerc sa fac cel putin o reteta pe saptamana.
Oana, sa stii ca nu am facut nimic in plus fata de reteta. Sigur o sa-ti iasa si tie clara 🙂
Astept impresiile 🙂
Si daca mai incerci ceva, te astept sa-mi spui cum ti-a placut.
Spor la treaba!
am incercat-o…mmmmmm super! Multumim:)
Doamne toate arata bine, mersi mult pentru toate retele, esti salvarea mea de fiecare data cand nu stiu ce sa gatesc….nu trebuie decat sa ma uit si ma apuca pofta…Exceptionale!
Felicitari!!!
Camelia, merci frumos!
Ma bucur ca iti sunt de ajutor retetele 🙂
Te mai astept!
Foooarte buna! Sunt minunate retele tale, de cand am descoperit site-ul tau m-a apucat o pofta nebuna de gatit. Sotul meu este la fel de incantat! 😀
Anca, este una din supele mele preferate 🙂
Ma bucur tare ca iti sunt de ajutor retetele mele si sper ca va plac. Te mai astept!