IMGP7643 1 - SUPA DE OS AFUMAT
Ne trebuie:
3-4 picioare de porc (adidasi) sau un ciolan afumat
2 morcovi
2 patrunjel radacina
2 pastarnac
telina
1 ardei
2 cepe potrivite
3 cartofi potriviti
sare, piper
patrunjel verde
Pentru taiteii de casa:
2 oua
faina cat cuprinde
sare
(cantitatile de mai sus sunt pt cca 5-6 litri de ciorba)

Se pune carnea la fiert (eu am folosit picioare de porc – adidasi pentru ca imi plac f mult
tendoanele si soriciul). Intre timp curatam si tocam marunt zarzavatul.
Cat fierbe carnea facem taiteii.Cum facem taiteii de casa:
Batem 2 oua cu cca 1 lgt de sare apoi adaugam faina in ploaie pana se obtine un aluat bun de intins.

IMGP7620 1 - SUPA DE OS AFUMAT

Se pune putina faina pe masa (planseta) si se intinde aluatul obtiunut cu facaletul pana se obtine
o foaie subtire (cu cat mai subtire e foaia cu atat ies mai subtiri taiteii).
Eu am facut foaia cam groasa si s-a intins mai greu, deci i-am facut mai grosi.
Se ruleaza foaia (eventual taiata in 2 pe lung pentru ca taiteii sa nu iasa f lungi)
si apoi se taie suvite cat mai subtiri. Din 2 oua ajung pentru 2 supe.
Taiteii ramasi i-am lasat sa se usuce pana a doua zi si i-am pus intr-o punga de hartie.

IMGP7621 1 - SUPA DE OS AFUMAT
IMGP7624 1 - SUPA DE OS AFUMAT

Cand carnea este aproape fiarta, o scoatem din apa, o lasam sa se raceasca cca 5-10 minute
si o taiem bucatele potrivite (in cazul in care nu ati facut asta inainte de a o pune la fiert – eu nu
am taiat-o atunci pentru ca se taie mai repede fiarta).
In apa in care a fiert carnea punem radacinoasele tocate marunt.

IMGP7623 1 - SUPA DE OS AFUMAT

Dupa cca 10 minute adaugam carnea taiata, ceapa si ardeiul tocate marunt.
Le mai lasam sa fiarba 10-15 minute apoi adaugam cartofii taiati cubulete.
Gustam si potrivim de sare si piper.
Dupa alte 5-10 minute adaugam taiteii care intre timp s-au mai uscat, bine scuturati de
faina pentru a nu ingrosa supa.

IMGP7627 1 - SUPA DE OS AFUMAT

Se lasa sa mai fiarba cca 10 minute.
Se stinge focul si se adauga patrunjel verde tocat deasupra.
Buuuna – buna. E una din preferatele mele…
A iesit asa:

IMGP7645 1 - SUPA DE OS AFUMAT