2-3 morcovi
2 radacini de pastarnac
2 radacini de patrunjel (eu nu am avut)
telina
3-4 cartofi medii
1 ardei
2 oua
gris
delikat, piper
1 legatura patrunjel verde
Am facut in cca 4-5 litri de apaCum se face:
Se pun la fiert in apa legumele intregi curatate.
Cand s-au fiert legumele se scot si se adauga 5-6 linguri de delikat, 3 linguri de ulei, piper si cartofii taiati cubulete (ca pt ciorba) . Apoi ne apucam de galuste pe care le facem ca la supa de rosii cu galuste
Cand cartofii sunt aproape fierti se pun galustele si se lasa sa fiarba.
Cand si galustele au fiert (aprox 10-12 min) se stinge focul si se adauga patrunjelul verde tocat marunt. (Inainte de a stinge focul supa se gusta pentru a o potrivi dupa gustul fiecaruia.)
Si o portie doar virtuala din pacate… 🙂
Buna Edith, urmaresc de curand blogul tau si am preparat 2 mancaruri folosindu-ma de retetele tale. As dori sa spun doar ca eu evit delikat-ul, dat fiind potentialul cancerigen al monoglutamatului de sodiu, ceea ce te sfatuiesc si pe tine. O zi frumoasa!
Buna draga vizitatoare 🙂
Ma bucur ca ti-au placut cateva din retetele facute de mine (care anume?)
Stiu de delikat din pacate 🙁 dar m-am obisnuit cu gustul bun pe care il da mancarurilor si fara el mi se pare ca nu au gust…
Stau si ma interb: cat din ce mancam este sanatos (incluzand legumele si fructele…) O zi cat mai frumoasa si tie si te astept sa revii!
Am preparat tocanita poloneza si supa greceasca. Yumm.
Despre delikat, pot sa-ti spun ca doar la inceput ti se vor parea toate fara gust. Apoi te obisnuiesti cu lipsa lui, si de fiecare data cand vei manca la restaurant de exemplu, il vei simti ca pe un gust artificial. Poti sa dai gust mancarii cumparand legumele din piata, nu de la supermarket. Apoi, sunt o sumedenie de condimente naturale, precum piper, oregano, busuioc, scortisoara, leusotean, etc. De exemplu, daca pui un praf (putin!!)de scortisoara in sosul de la chiftelele in sos, inainte sa opresti flacara, iese o minunatie!
Ma bucur ca ti-au placut, TantiAglaia.. 🙂 Sper sa mai gasesti si pe viitor retete care sa-ti placa la mine.
O sa incerc (sper) sa ma obisnuiesc fara delikat… Desi o sa-mi fie f greu (pt ca sunt obisnuita cu mancarurile gustoase :P)
Ideea cu scortisoara o sa o incerc. Sincer scortisoara mananc doar in placinta cu mere si la mucenici :)In rest.. nu. Iar sa o folosesc la mancare nici nu ma gandeam :).
Multumesc de vizita si sa mai revii!
Buna,
Imi plac retetele tale.
Ma gandeam sa fac supa cu galusti, dar ce fac cu legumele fierte? Stii vreo reteta pentru valorificarea lor?
Eu le las in supa taiate mai mari.Mie imi plac.
Buna, poti taia morcovul rondele (sau chiar si patrunjelul/pastarnacul daca pui, desi au mijlocul mai lemnos) si sa il pui in supa. Ceapa.. trebuie sa o arunci sau, o tai de la inceput ca pt ciorba.. marunt, daca vrei neaparat sa nu o arunci 🙂
Te mai astept!
Pentru valorificarea legumelor folosite in supa, se poate face o salata de beof vegetariana foarte foarte buna 😉 mai adaugi alte legume care iti plac, si gata! 😛
sau se poate face o supa crema
Buna Edith, super gustoasa supa de galuste si in sfarsit am si galuste intregi in supa. pana acum nu imi ieseau, cat despre legume eu am pus mai multe la fiert sa am gust din plin dat fiind ca nu foloses delikt, si o parte din ele le-am dat la cuptor cu o gaina fiarta si racita, au iesit super ambele mancaruri. si supa si legumele fierte si date la cuptor cu gaina. Aseara am descoperit site-ul dvs cautand retete de chipsuri, eu sunt recent operata de fiere si am suficiente interdictii in privinta mancarii, dar fiind o persoana pofticioasa mai caut retete. o sa incerc si chipsurile desi nu cred ca o sa imi iasa… 🙁
Nico, ma bucur ca ai incercat supa de legume si ti-a placut. Nici eu nu mai folosesc de mult delikat, trebuie sa editez retetele vechi, acum 5-6 ani mai foloseam 🙂
De ce sa nu-ti iasa chipsurile? Le tai subtiri si respecti reteta. 🙂
te astept sa-mi spui.