Ingrediente:
1/2 kg cartofi
3 cepe
1/2 litru lapte
o lamaie
smantana
sare
marar
3 cepe
1/2 litru lapte
o lamaie
smantana
sare
marar
Mod de preparare:
Se pune la fiert cu 1 litru de apa ceapa taiata in bucati potrivite. Dupa aprox 15 min se pun cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici si un praf de sare. Se lasa pe foc pana ce cartofii se sfarama.
Se pune la fiert cu 1 litru de apa ceapa taiata in bucati potrivite. Dupa aprox 15 min se pun cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici si un praf de sare. Se lasa pe foc pana ce cartofii se sfarama.
Se strecoara totul iar cartofii si ceapa se zdrobesc, ca sa treaca prin strecuratoare.
(eu prima data am incercat cu sita dar era prea deasa)
(eu prima data am incercat cu sita dar era prea deasa)
Apoi am pasat totul cu un blender.
Se amesteca totul cu lichidul ramas de la fiert.
Supa se subtiaza cu laptele fiert, se stoarce deasupra lamaie si se pune si mararul tocat.
Arata foarte bine si cred ca este la fel de gustoasa
Gargarita, sa sti ca e bunutza, prietenul meu a fost foarte incantat de ea…
Nu e clar daca dupa ce se subtiaza cu laptele fiert, se stoarce deasupra lamaie si se pune mararul tocat se mai da in clocot, sau nu.
Se serveste calda sau rece?
Multumesc.
Nu mai este neaparat nevoie sa o dam in clocot dupa ce punem laptele si lamaia, dar o puteti da daca doriti.
Se consuma calda sau rece, dupa preferinte. 🙂