supa252520crema252520de252520rosii2525201 thumb25255B225255D - SUPA CREMA DE ROSII

O supa numai buna pe canicula, mancata rece sau putin calduta.

Mie imi place mult, asa ca o mananc cu placere indiferent de sezon.

Ne trebuie:

cca 1kg rosii

2-3 cepe

2 morcovi

1 ardei gras

2-3 lg de ulei

1 radacina pastarnac/patrunjel

patrunjel verde

sare, piper

Cum se face:

Calim ceapa tocata in 2-3 lg de ulei. Punem apoi si ardeiul si morcovul tocate potrivit sa se caleasca putin. Punem sare.

Punem cca 300 ml apa fierbinte si lasam zarzavatul sa fiarba acoperit cca 10-15 minute.

Intre timp ne ocupam de rosii. Varianta cea mai rapida este sa le taiati pe jumatate si sa le dati pe razatoarea mare,

pana ajungeti la piele (de preferat a rosiei si nu a voastra wlEmoticon smile2 4 - SUPA CREMA DE ROSII ).

Dupa cele 15 minute rasturnam rosiile peste zarzavatul care a fiert intre timp si lasam sa fiarba la foc mic cca 20-25 de minute.

Stingem focul si dupa ce se mai raceste putin pasam totul cu blenderul stick pana obtinem o consistenta uniforma.

Punem patrunjelul tocat.

Servim cu crutoane. Este foarte buna rece.

Enjoy!

supa252520crema252520de252520rosii thumb25255B225255D - SUPA CREMA DE ROSII