O supa numai buna pe canicula, mancata rece sau putin calduta.
Mie imi place mult, asa ca o mananc cu placere indiferent de sezon.
Ne trebuie:
cca 1kg rosii
2-3 cepe
2 morcovi
1 ardei gras
2-3 lg de ulei
1 radacina pastarnac/patrunjel
patrunjel verde
sare, piper
Cum se face:
Calim ceapa tocata in 2-3 lg de ulei. Punem apoi si ardeiul si morcovul tocate potrivit sa se caleasca putin. Punem sare.
Punem cca 300 ml apa fierbinte si lasam zarzavatul sa fiarba acoperit cca 10-15 minute.
Intre timp ne ocupam de rosii. Varianta cea mai rapida este sa le taiati pe jumatate si sa le dati pe razatoarea mare,
pana ajungeti la piele (de preferat a rosiei si nu a voastra ).
Dupa cele 15 minute rasturnam rosiile peste zarzavatul care a fiert intre timp si lasam sa fiarba la foc mic cca 20-25 de minute.
Stingem focul si dupa ce se mai raceste putin pasam totul cu blenderul stick pana obtinem o consistenta uniforma.
Punem patrunjelul tocat.
Servim cu crutoane. Este foarte buna rece.
Enjoy!
Cat de bine arata poza asta!!! Si crutoanele alea sunt mortale…
Pupici
asemanator fac si eu supa! e minunata!
Pai azi o fac ! 🙂
Arata minunat… Pupici si o saptamana racorosa iti doresc.
xoxoxo
Mai pot sa zic ceva? mi-a luat graiul! e mai mult decat perfecta! pupici
Super, ador supa de rosii! Foarte faine crutoanele. Vreo reteta anume sa iasa asa?
Fetele, multumesc pt vizita si pt ca va place! Pup!
Oana, crutoanele sunt cumparate 😀 Le-am luat de la Lidl (sau de pe vremea cand inca era Plus.. nu mai stiu exact).
Wow, ce ne-am potriti azi! Supa ta arata grozav :*
E perfecta! Iar crutoanele sunt tare simpatice!
arata formidabil si nu mai zic ce pofta mi-ai facut :))
te pup cu drag!
Arata foarte bine. De unde ai cumparat crutoanele ?
am scris intru-n comentariu mai sus..
Exquisita crema me encanta,lindo color y preciosas fotos,abrazos grandes.
Imi place enorm cum prezinti retetele, totul pare asa de simplu si de firesc 🙂 Chiar ma impulsioneaza sa ma apuc si eu de gatit 😀
In legatura cu aceasta supa, crezi ca gustul va fi afectat mult si in rau daca sar peste pasul calirii zarzavatului? Sotul meu nu prea sufera uleiul…
Multumesc!
Roxana, desigur ca poti fierbe legumele fara sa le calesti 🙂 Va iesi mai sanatoasa.
Desi cantitatea de ulei nu este mare (si 1-2 lg sunt suficiente..) si ii va da o alta aroma, acum alegerea este a ta 🙂
Ma bucur ca te inspira retetele mele si sper sa incerci cat mai multe!
Te mai astept 🙂
e ffffffffff buna:D am facut si eu
delicioasa!!!am incercat-o si noi azi!!! 😉
ma bucur ca ti-a placut 🙂