Primavara se lasa inca asteptata din pacate, este inca frig si mohorat afara (cel putin astazi..).
Desi a inceput postul, astazi va propun o supa crema de pui, numai buna de savurat fierbinte
cand ajungeti seara acasa.
Ne trebuie:
3 pulpe de pui intregi (puteti folosi si altceva decat pulpe)
radacina de pastarnac, patrunjel, telina (eu am pus din fiecare)
1 morcov
2 cepe
1 cartof mare
1-2 catei de usturoi
1 lg legume deshidratate (optional)
sare, piper
2 lg de amidon (optional)
Cum se face:
Punem carnea de pui la fiert in cca 3,5 l apa. Dupa ce luam spuma care se formeaza,
adaugam sare si legumele (cu exceptia usturoiului) taiate in 2-4 (ceapa o pun intreaga).
Lasam sa fiarba acoperit pana cand se fierb legumele si carnea.
In ultimele 10 minute punem si usturoiul pisat si lasam sa fiarba in continuare.
Scoatem carnea din supa, potrivim de sare, piper, si pasam legumele din supa
cu blenderul vertical (sau chiar in blenderul cu vas de sticla/plastic).
Daca nu vi se pare suficient de groasa, amestecati 2 lg de amidon cu putina supa,
puneti amestecul in oala si mai lasati sa fiarba 5-6 minute.
Apoi dupa preferinte, carnea o desprindeti de pe oase si o rupeti fasii si o puneti in supa, sau o serviti ca felul doi cu mujdei de usturoi.
Deasupra puteti presara patrunjel tocat, daca preferati.
Servim fierbinte, cu crutoane sau fara.
Enjoy!
PS Scuzati calitatea pozelor, sunt facute la bec, la ceas de seara. Sper sa nu se mai repete… 😛
Pentru cei care tineti post, retetele de post le gasiti fie la categoria Mancaruri de post
fie dand click pe bannerul cu retete de post din dreapta, care arata asa:
mmm deja ii simt mirosul 🙂
de ce nu iti plac pozele??? sunt superbeee 😉
hm.. un fel de supa de pui. doar ca legumele sunt pasate. Tare ingenios, nu m-as fi gandit.
Diseara o fac 🙂 Merci!
Foarte delicios!
yammy!
Delicioasa aceasta supa crema.
O primavara frumoasa si plina de iubire!
Delicioasa supita!Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!
Imi place propunerea ta !!! O primavara superba iti doresc din suflet !!!
Acum este pe foc, peste vreo ora vine sotul acasa, abia astept sa o gustam 🙂
La multi ani (era sa uit :P)
Liana, sper ca v-a placut supica 🙂
Ne-a placut si mie si sotiei. Va multumim pentru idee.
cu placere! ma bucur ca v-a placut.
va mai astept 🙂
I did it! I did it!:) A iesit f.buna! Prima mea reteta de pe blogul tau a fost supa crema de linte, un esec total… Si deja ma pleostisem pt ca eram asa incantata si entuziasmata cand ti-am descoperit blogul si cand am vazut ca am facut-o lata….mi-a trecut entuziasmul… Dar mi-am revenit! Si am mai incercat si altele… Te pup cu drag! Adriana
Adriana, ma bucur ca ti-a placut 🙂 Eu sper sa mai incerci si alte retete, ca stii cum este cu gusturile, difera.. 🙂
Te mai astept cu impresii.
Eu pasez și cărnița de pui 🙂
Interesant, cu benderul? Si se face fina, sau o rupi fasii? 🙂