supacremadepui thumb3 1 - SUPA CREMA DE PUI

Primavara se lasa inca asteptata din pacate, este inca frig si mohorat afara (cel putin astazi..).

Desi a inceput postul, astazi va propun o supa crema de pui, numai buna de savurat fierbinte

cand ajungeti seara acasa.

Ne trebuie:

3 pulpe de pui intregi (puteti folosi si altceva decat pulpe)

radacina de pastarnac, patrunjel, telina (eu am pus din fiecare)

1 morcov

2 cepe

1 cartof mare

1-2 catei de usturoi

1 lg legume deshidratate (optional)

sare, piper

2 lg de amidon (optional)

Cum se face:

Punem carnea de pui la fiert in cca 3,5 l apa. Dupa ce luam spuma care se formeaza,

adaugam sare si legumele (cu exceptia usturoiului) taiate in 2-4 (ceapa o pun intreaga).

Lasam sa fiarba acoperit pana cand se fierb legumele si carnea.

In ultimele 10 minute punem si usturoiul pisat si lasam sa fiarba in continuare.

Scoatem carnea din supa, potrivim de sare, piper, si pasam legumele din supa

cu blenderul vertical (sau chiar in blenderul cu vas de sticla/plastic).

Daca nu vi se pare suficient de groasa, amestecati 2 lg de amidon cu putina supa,

puneti amestecul in oala si mai lasati sa fiarba 5-6 minute.

Apoi dupa preferinte, carnea o desprindeti de pe oase si o rupeti fasii si o puneti in supa, sau o serviti ca felul doi cu mujdei de usturoi.

Deasupra puteti presara patrunjel tocat, daca preferati.

Servim fierbinte, cu crutoane sau fara.

Enjoy!

supacremadepui1 thumb3 1 - SUPA CREMA DE PUI

PS Scuzati calitatea pozelor, sunt facute la bec, la ceas de seara. Sper sa nu se mai repete… 😛

Pentru cei care tineti post, retetele de post le gasiti fie la categoria Mancaruri de post

fie dand click pe bannerul cu retete de post din dreapta, care arata asa:

bannerretetedepost8 1 - SUPA CREMA DE PUI