supa crema de dovlecei

Imi plac mult supele crema dupa cum poate ati observat ca deja am destule pe blog.

Imi plac vara reci si iarna fierbinti.

Supa de astazi este verde si frumoasa, iar daca folositi zucchini va iesi si mai verde si mai frumoasa :).

Ne trebuie:

2 dovlecei medii

2 pumni de mazare

1 legatura ceapa verde (sau 2 cepe uscate)

3 lg ulei

2 lg de legume deshidrate

cca 1 litru apa (sau supa de legume)

sare, piper

Cum se face:

Calim ceapa tocata in ulei 3-4 min, apoi punem dovleceii taiati cubulete (eu nu i-am curatat de coaja, doar i-am spalat bine),

mazarea, sare, piper si lasam la foc mic , acoperit cca 10 min.

tigaie dovlecei

Daca vreti varianta more healthy&more quick but les tasty :)) puneti toate legumele la fiert in apa cat sa le acopere 2 degete.

Dupa cele 10 minute, acoperim legumele cu apa si lasam sa fiarba acoperit pt alte 15 minute.

Lasam sa se raceasca putin supa apoi o pasam cu blenderul vertical.

Servim cu iaurt si crutoane (sau simpla, dupa preferinte).
La sfarsit puteti pune patrunjel verde tocat.

Enjoy!

supa crema de dovlecei 1