Daca nu puneti smantana poate fi de post.
500 g ciuperci
2 cepe
pastarnac/telina
smantanta
ulei
2 lgt de faina
sare, piper
Se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei.
Dupa cateva minute se adauga ciupercile taiate solzisori, punem sare
si se lasa la fiert in apa pe care o lasa ciupercile.
Cand legumele sunt fierte se paseaza cu blenderul (oprim caiva solzisori)
si se pun din nou pe foc cu cca 1,5 litri de supa de legume (sau apa cu delikat).
Luam 4-5 linguri de zeama de pe foc si amestecam cu faina, mai diluam
daca mai este necesar si turnam amestecul in supa.
Mai lasam sa fiarba cateva minute iar la sfarsit putem pune smantana si patrunjel.
Smantana se poate pune si numai in farfurie ca ornament.
A iesit putin mai inchisa la culoare ca am lasat cam mult pe foc ceapa cu ciupercilre
si s-au cam rumenit.
Posibil voua sa va iasa mai deschisa la culoare…
totul arata extraordinar. sa vina sarbatorile!!!
Edith…supa-crema de ciuperci am facut si eu acum doua zile!
Este extraordinar de satioasa, asa cum a remarcat o buna prietena invitata la masa, deci poate fi alegerea ideala pentru zilele de post!
Stii….eu am crescut la munte, acolo nici nu stiam ce sunt alea “champinioane”…toamna mergeam in padure si culegeam o multime de ciperci!
Mmmmmm, ce gust si ce aroma!!!
Arata super supa ta!
Si eu o pregatesc la fel :P, ne place tare mult 🙂
@Dan: multumesc pt vizita!
@tartoras: Cred ca e o nebunie cu ciupercute de padure.. din pacate noi nu avem decat champignon 🙁
Merci frumos!
@Isabela: E bunutza rau 🙂
Supa crema de ciuperci este preferata mea.As manca in nestire si tot nu m-as satura. Maine alerg la cumparaturi si daca am noroc sa dau de ciupercute proaspete o execut ca de mult nu am mai mancat!! Arata excelent draga Edith si iti multumesc de reteta!!!
uhmmm… data viitoare cand vin la bucuresti vin sa mananc la tine la pranz sa prind 3 feluri :))
Laurica, merci de vizita. Intr-adevar e o supica buna-buna.
Ania, dragutza, numai sa nimeresti in we ca in cursul saptamanii ma tem ca nu prea ai ce manca :))
Nu iti face griji pentru culoare daca vrei sa fie alba nu va mai fi buna alba iese doar cu ciupercile din conserva
merci pt sfat! 🙂
Supele crema sunt favoritele mele.
Felicitari, inca o data, pentru blog!
salut,in legatura cu reteta supei creme de ciuperci pe care tu o recomanzi cu caldura ca fiind deliciasa as vrea si eu sa adaug faptul ca am incercat-o si ca, in afara de o negritura cu gust de delikat si plina de faina nu-mi zice numik reteta ta.mi-e frica sa incerc si celelalte retete propuse de tine.
daca tie de la 2 lgt de faina ti-a iesit ceva plin de faina cum spui, atunci ar trebui sa iti reviazuiesti modul de a gati!!
Esti liber/libera sa nu mai incerci nimic de aici pt ca nu vreau sa te am pe constiinta, doamne fereste!! :))
arata foarte bine aceasta supa,azi am facut-o si eu dar astept sa vina seara sa isi de-a si sotul cu parerea,caci pt el am pregatit-o,eu una nu ma dau in vint dupa supe-crema.dar as vrea sa te intreb unde e patrunjelul din supa ca nu il vad sau e doar ornament? In rest ce sa zic ,imi place blogul tau, sunt retete interesante…Numai bine!
Marylo, poate gusti si tu din ea, daca iti plac ciupercile iti va placea si supa asta.
Am scris ” putem pune smantana si patrunjel”, eu am pus doar smantana pt ca nu ma dau in vant dupa patrunjel. Fiecare dupa gust…
Mie unul mi-a iesit super, bine conteaza sa mai adaptezi reteta in functie de ce cantitati ai de ciuperci etc.
pentru ceilalti o mancare buna nu se face mot-a-mot, necesita implicare si libertate de gandire.
eu unul am facut zeci de retete de pe blogul acesta si vreau sa spun ca fiecare mi-au iesit super…bine eu mai mult intru sa folosesc ca inspiratie mai degraba decat retetele 😛
Jimmy, ma bucur ca iti plac retetele mele, fie doar si pt inspiratie…
Sa inteleg ca ai incercat ceva intocmai cum era pe blog si nu ti-a iesit?
te mai astept!
revin in 2012… :)) toate retetele pe care le-am incercat mot-a-mot au iesit super, insa eu de obicei le mai modific pe parcurs… :)) la lucrul acela m-am referit cand am spus ca intru pentru inspiratie…mai vad ceva bun de facut si trec la treaba :))
Jimmy, ma bucur ca ai revenit.
Pai daca e asa, te astept in continuare sa te inspiri 😉
Am facut si eu aceasta supa un pic adaptata…am pus si-un morcov si doi cartofi taiati cuburi mici, mici, mici.Dar culoarea e foarte inchisa si nu am calit mult legumele.O fi de la ciuperci?Nu erau foarte proaspete.
daca ciupercile au fost mai inchise la culoare, e pocibil de la ciuperci sa fi iesit inchisa la culoare.. Desi tu ai mai pus si cartofi.. ar fi trebuit sa o mai deschida.. Chiar nu stiu de ce a iesit asa inchisa.. Eu am rumenit cam mult ciupercile si ceapa (le-am uitat pe foc putin mai mult:)) si d-aia a iesit mai inchisa.
Ai pus si smantana?
Dar una peste alta, ti-a placut? 🙂
Intru destul de des pe blogul tau, si de fiecare data cu mare drag. Nu mi s-a intamplat sa dau gres cu vreuna din retetele tale (asta pt. carcotasii care gasesc aici numai “struguri acri”).
Nu stiu cat te intereseaza aspectul asta, insa pentru petrecerea dupa cununia civila am ales sa inchiriem un bar si sa pregatim mancarea acasa (mama, sora mea si cu mine) pentru ca ne pricepem. Si bineinteles, am mers cu toata increderea pe mana ta si a retetelor tale. Inclusiv tortul amandina 😛
Nu stiu cat de multe isi amintesc invitatii despre petrecere :P, dar a trecut un an si jumatate si inca mai regreta “restul ala de tort de somon” sau restul ala de orice altceva care a ramas pe masa.
Multumesc, Edith 🙂
Georgiana
Draga mea, u made my day! Literally! 🙂
Iti multumesc mult pentru ca am putut fi parte din petrecerea ta si pentru ca am contribuit la reusita ei 🙂 Si iti mai multumesc ca mi-ai si spus asta.
Daca ma intereseaza?? Cum sa nu ma intereseze?? 🙂 Ma intereseaza cand va plac, cand nu va plac retetele incercate de la mine, cand aveti intrebari, nelamuriri, dubii.. 🙂
Iti doresc sa fiti fericiti si sa gatiti in continuare bun si cu dragoste 🙂
Te mai astept!
Mersi de raspuns, Edith!Nu am pus smantana.A fost grozava la gust.Si-am mai ochit niste retete de supe-crema aici pe blog pe care o sa le experimentez curand.
In supele crema, musai sa pui smantana 😉 Le schimba complet!
Sper sa iti placa si celelalte supe-crema. Cea de conopida si cea de cartofi cu bacon sunt preferatele mele 🙂
arata super supa asta,cred ca si gustul este pe masura,am s/o incerc negresit,am facut de curand supa crema de cartofi cu bacon,o minunatie,ai mei imi cer incontinu s/o repet…si tortul amandina este fff bun,multumesc edith ptr retetele tale!
Ma bucur ca iti plac retetele mele. Este f buna si supa asta. Te mai astept 🙂
Mie mi-a iesit mult prea lichida 🙁 Ma asteptam sa se mai ingroase de la faina, dar se pare ca nu. Cred ca trebuia sa pun mai putina supa…
ai respectat cantitatile? 500 g ciuperci, 2 linguirte faina si 1,5 litri apa? Nu ar fi trbuit sa iti iasa asa lichida… Pe viitor poti pune apa treptat pana ajngi la consistenta care iti place…