Petntru iubitorii de ciuperci, supa asta este o minunatie, aromata si cremoasa.
Daca nu puneti smantana poate fi de post.
Ne trebuie:
500 g ciuperci
2 cepe
pastarnac/telina
smantanta
ulei
2 lgt de faina
sare, piper
Cum se face:
Se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei.
Dupa cateva minute se adauga ciupercile taiate solzisori, punem sare
si se lasa la fiert in apa pe care o lasa ciupercile.
Dupa cateva minute adaugam si pastarnacul/telina taiate cubulete pentru a fierbe impreuna.

Cand legumele sunt fierte se paseaza cu blenderul (oprim caiva solzisori)

si se pun din nou pe foc cu cca 1,5 litri de supa de legume (sau apa cu delikat).
Luam 4-5 linguri de zeama de pe foc si amestecam cu faina, mai diluam
daca mai este necesar si turnam amestecul in supa.
Mai lasam sa fiarba cateva minute iar la sfarsit putem pune smantana si patrunjel.
Smantana se poate pune si numai in farfurie ca ornament.

A iesit putin mai inchisa la culoare ca am lasat cam mult pe foc ceapa cu ciupercilre
si s-au cam rumenit.
Posibil voua sa va iasa mai deschisa la culoare…