Cremoasa, gustoasa si hranitoare, e buna-buna mai ales cand afara e frig si ploua…
Supa crema de cartofi ideala pentru zilele de toamna si iarna friguroase. Si daca ii mai adaugi si
putin bacon prajit, it’s heaven! 🙂
Ne trebuie:
4 cartofi
1 bucata mica de telina
1 morcov mic
2 cepe
200 g bacon
3 cani de apa
2 linguri legume pudra (de la plafar)
sare, piper
300 ml lapte
2 cepe
200 g bacon
3 cani de apa
2 linguri legume pudra (de la plafar)
sare, piper
300 ml lapte
Cum se face:
Prajiti putin baconul taiat fasii.


Puneti cartofii taiati cubulete, telina si morcovul taiate rondle mai groase,
ceapa taiata in 4-8 si apa la fiert.

Cum baconul meu nu era foarte afumat, am adaugat si cca 100 g de ciolan afumat pentru gust
(puteti sa nu puneti, mie imi place afumatura in mancare).
Puneti concentratul de pui, sare si piper.
Fierbeti acoperit, pana sunt fierte legumele.
Daca a ramas mai multa zeama, scurgem intr-o cana si pasam legumele cu blenderul,

apoi adaugam restul de zeama si laptele.
Omogenizam, adaugam si baconul si mai dam pe foc un clocot.

Deasupra puteti pune verdeata sau ceapa verde tocat marunt
si putin bacon prajit (cum am facut eu).

Interesant mod de supa de cartofi!deh!da,poate fi buna!
Mie imi place foarte mult afumatura, acum.. depinde de gust…
Foarte apetisanta supica ta, Edith! Cred ca este o bunatate! 🙂
Merci, Iulia! Sa stii ca ne-a placut tare mult.
Am facut azi supa, chiar este o bunatate!
Ma bucur ca ti-a placut, Oana! 🙂
Buna,am facut si eu supa astazi,ne-a placut tare mult ,multumim
Am o intrebare …cum sa procedez sa nu-mi iasa cartofii ”elastici” dupa ce-i bag la blender ,parca sunt gumanti,nu stiu cum sa explic
E vreun secret sau depinde de soiul cartofului?
Mersi mult
Alina, poate incerci sa pui ceva zeama in cartofi cand ii bagi la blender, si apoi torni din zeama treptat in ei.
Cred ca depinde si de soiul cartofului. Dar pana la urma nu ti-a iesit ok ca consistenta?
Aha,eu cand i-am bagat la blender stick nu prea aveau zeama ,cand am vazut ca sunt elastici,m-am speriat ,am tot pus apa,am mai dat un clocot si si-a mai revenit
Data viitoare voi face cum ai spus tu si sigur ca va fi o data viitoare ca ne-a placut enorm,mai ales ca am adaugat si niste smantana la sfarsit ,fiecare si-a pus in farfuria lui
Da, e posibil ca din cauza asta sa se fi intamplat. Pui 3-4 linguri de zeama. Si apoi adaugi treptat.
Cred ca cu smantana a fost si mai buna 🙂
Ma bucur ca ti-a placut asa mult, e bunutza rau 🙂
Multumesc pentru retete, Edith! Am facut si eu supa crema de cartofi si a iesit super. De cand am gasit retetele tale, zilnic vizitez site-ul ….vreau sa fac cat mai multe!
Cu multa placere, Cristina! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept cu impresii cand mai incerci ceva 🙂
Spor la treaba!
chiar acum am terminat supa crema de cartofi cu bacon 😀 sunt incantata, astept sa se faca si crutoanele, noroc cu tehnica moderna…multumesc mult de idee chiar nu mai stiam ce sa gatesc…
si cum sunt in perioada de experimente 😀 hehhehe abia astept diseara sa vedem reactii hehehehe
tks inca o data…aaa verdeata am pus mai putinica, aici nu prea este…dar m-am descurcat..
ma bucur daca ti-a placut si ai avut reactii pozitive 🙂
Eu verdeata nu am pus deloc.. fiecare dupa gust.
Bestiala reteta asta..si cu siguranta o supica excelenta…
Pupici
Bianca, vad ca avem gusturi comune, si mie mi-a placut mult 🙂
Pentru cate portii este cantitatea de ingrediente afisata?
Dan, sper ca comentariul meu sa nu vina prea tarziu..
Pentru cca 3 porti sunt cantitatile.
In lipsa de idei ce mai gatesc astazi..m-am oprit la aceasta supica crema si ceva spanac cu afumatura ..Scrii la un mometdat ca sa punem concentratul de pui?dar nu il ai la cantitatile date …Am o alta intrebare oare iese buna si fara lapte?am mari probleme cu fetita mea nu vrea sa manance mai nimik si mai are si alergie la lactoza..crezi k va iesi bun fara?Si spanacul il fac separat pt ea fara lapte ..off nu mai stiu cum sa le intorc sa pape si ea cate ceva….
Anka, scrie la ingrediente: 2 linguri de delikat.. In text e drept ca am scris concentrat de pui.. tu poti pune legume deshidratate (mai ales ca o sa manance si cea mica..), nu pune cuburi cu monoglutamat..
O sa iasa buna si fara lapte, sigur 🙂
Sper sa va placa 🙂
Mai am si alte supe creme, poate iti plac si alea.
Spor!
ups ..acum vazui delikatul..cred ca la el te refereai….dar daca baconul..afumatura e sarata mai punem si delikat?..o voi gusta..cat despre laptic ..voi merge si voi incerca sa ii fac Larisei separat cu lapte fara lactoza si pt noi normal…
Anka, o gusti 🙂
Eu nu mai folosesc delikat, doar legume uscate/deshidratate care nu mai au sare..
Te astept cu impresii 🙂
Am respectat reteta,numai ca eu am pus si un pastarnac.A iesit ffff buna. E super reteta. Ai mulet retete faine. Acum este in cuptor checul aperitiv cu bacon si cu cascaval. Si tortul de mere a isit ff bun.
Ioana, ma bucur ca ti-a placut 🙂 Este si una dintre preferatele mele. La fel si tortul de mere 🙂
Sper sa iti placa si checul. Te mai astept 🙂
Chiar eram in cautare de alte retete de supe creme, ca ma plictisisem de ale mele. Eu am pus din ochi ingredientele, n-am pus delikat, ca nu folosesc, am pus sare, piper si un pic de oregano si am mai pus si un pic de unt…se pare insa ca am avut prea putin bacon, dar a iesit bunutza si asa.multumim pentru retete
Ma bucur ca ti-a placut 🙂 E una din preferatele mele.
Sa incerci si supa crema de conopida, e foaarte buna si aia 🙂
Or sa mai vina cateva supe creme, una chiar astazi cred, asa ca fii pe faza 😉
Minunata, am facut-o ieri 🙂
delicioasa!!!!!!!!!
Cam cat apa se pune cat pui legumele la fiert?
Scrie la ingrediente: 3 cani. Poti pune 3,5 cani daca o vrei putin mai lichida..
super buna am adaugat 3 catei de ustorui si un pic de curry 🙂
Hm.. deja a iesit alta poveste. 🙂 Ma bucur ca ti-a placut!
mmm delicios
los tres b, cum se spune aici: bueno, bonito y barato 🙂 o sa o fac cu siguranta zilele astea. S-a racorit si chiar mi-e pofta de o supica buna