Cremoasa, gustoasa si hranitoare, e buna-buna mai ales cand afara e frig si ploua…
Supa crema de cartofi ideala pentru zilele de toamna si iarna friguroase. Si daca ii mai adaugi si
putin bacon prajit, it’s heaven! 🙂

Ne trebuie:
4 cartofi
1 bucata mica de telina

1 morcov mic
2 cepe
200 g bacon
3 cani de apa
2 linguri legume pudra (de la plafar)
sare, piper
300 ml lapte

Cum se face:
Prajiti putin baconul taiat fasii.

Puneti cartofii taiati cubulete, telina si morcovul taiate rondle mai groase,
ceapa taiata in 4-8 si apa la fiert.
Cum baconul meu nu era foarte afumat, am adaugat si cca 100 g de ciolan afumat pentru gust
(puteti sa nu puneti, mie imi place afumatura in mancare).
Puneti concentratul de pui, sare si piper.
Fierbeti acoperit, pana sunt fierte legumele.
Daca a ramas mai multa zeama, scurgem intr-o cana si pasam legumele cu blenderul,
apoi adaugam restul de zeama si laptele.
Omogenizam, adaugam si baconul si mai dam pe foc un clocot.
Deasupra puteti pune verdeata sau ceapa verde tocat marunt
si putin bacon prajit (cum am facut eu).