Sau soufflé, cum vreti sa ii spuneti, tot pufos si delicios este. Este bun si cald si rece, your choice!
Ne trebuie:
500g spanac (eu am folosit congelat)
1 lingura faina
200g cascaval ras
50g unt
3 oua
200g smantana
sare, piper
Cum se face:
Topim untul, adaugam faina in ploaie, amestecam. Apoi adaugam spanacul si lasam sa fiarba putin.
Luam de pe foc, punem cascavalul, smantana, sare, piper si omogenizam.
Cand se raceste punem galbenusurile, amestecam apoi punem albusurile batute spuma.
Pune intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptorul incins pana este rumen si frumos (cred ca a durat ca 25-30 min).
La cuptor se va umfla, iar dupa 5-10 minute dupa ce il scoateti se va lasa, este normal.
Lasam sa se raceasca putin si feliem.
Daca vrem sa il folosim ca aperitiv, pus pe un platou, il lasam sa se raceasca de tot si il taiem cubulete.
Foarte bun, cascavalul ii da o aroma de branza deosebita.
Enjoy!
I love this dish! what a wonderful way to elevate spinach!!
Super arata…
Imi place mult spanacul, asa ca reteta ta o gasesc delicioasa.
Asha, thanks for visiting! 🙂
Surac, Sara, merci 🙂
ce fel de cascaval ai folosit? dar smantana?
Sincer, nu mai stiu, dar nu are importanta, poti folosi orice marca.
Se pune si apa? Cum da spanacul de cateva ori in clocot, lasa apa spanacul?
nu se pune apa, se lasa sa fiarba putin pe foc toate, amestecand in ele. Daca este congelat va lasa putina apa spanacul..
Am ales aceasta reteta din multe altele. Multumesc mult.
Cornelia, ma bucur ca a fot pe placul ta. Te mai astept! 🙂