sufleu20de20spanac thumb5B55D - SUFLEU DE SPANAC CU CASCAVAL
 
Sau soufflé, cum vreti sa ii spuneti, tot pufos si delicios este. Este bun si cald si rece, your choice!
 
Ne trebuie:
500g spanac (eu am folosit congelat)
1 lingura faina
200g cascaval ras
50g unt
3 oua
200g smantana
sare, piper

Cum se face:
Topim untul, adaugam faina in ploaie, amestecam. Apoi adaugam spanacul si lasam sa fiarba putin.
Luam de pe foc, punem cascavalul, smantana, sare, piper si omogenizam.
Cand se raceste punem galbenusurile, amestecam apoi punem albusurile batute spuma.
Pune intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptorul incins pana este rumen si frumos (cred ca a durat ca 25-30 min).

IMG 7984 thumb5B35D - SUFLEU DE SPANAC CU CASCAVAL

La cuptor se va umfla, iar dupa 5-10 minute dupa ce il scoateti se va lasa, este normal.
Lasam sa se raceasca putin si feliem.
Daca vrem sa il folosim ca aperitiv, pus pe un platou, il lasam sa se raceasca de tot si il taiem cubulete.
Foarte bun, cascavalul ii da o aroma de branza deosebita.
Enjoy!

sufleu20de20spanac201 thumb5B55D - SUFLEU DE SPANAC CU CASCAVAL