sufleudepainecucascaval thumb3 1 - SUFLEU DE PAINE CU CASCAVAL

Desi suntem in post, reteta de astazi nu este de post, insa este buna si rapida.

Pentru cei care nu tin post, un sufleu rapid cu paine si cascaval 🙂

Ne trebuie:

4 felii de paine mari/6 normale (de preferat – vechi de 1 zi)

cca 100 ml vin alb

5-6 felii cascaval

3 cepe

2 lg ulei

3 oua

200 ml smantana

sare, piper

un fir de ceapa verde ( eu am pus praz) – optional

(pt 4 portii)

Cum se face:

Calim ceapa tocata marunt in ulei pana se inmoaie.

Punem feliile de paine (groase de cca 1 deget) intr-o tava unsa cu putin unt, le stropim cu vin (eu am facut in forme mai mici individuale).

Deasupra punem feliile de cascaval, iar peste el punem ceapa calita.

Batem ouale, adaugam smantana, sare si piper si turnam amestecul peste paine.

Coacem la cuptorul bine incins inprealabil cca 20-30 minute.

Cand scoatem sufleul din cuptor adaugam cateva rondele ce ceapa verde (sau praz) pentru aspect – optional.

Se consuma cald, de preferat.

Enjoy!