stufat1

Da, stiu, stufatul se face cu carne de miel.

Mama insa il face si stufat de pui, iar mie imi place taaare mult.

Acum ca gasim ceapa si usturoi verde din belsug, e chiar pacat sa nu profitam de ele si sa “trantim” un stufat gustoos.

Iar pentru ca se apropie Pastele, iubitorii de miel pot inlocui carnea de pui.

Ne trebuie:

carne de pui (cca 1 kg am avut eu)

4-5 legaturi mari de ceapa verde

4-5 legaturi de usturoi verde

2 lg de bulion

2 lg faina

sare, piper

4-5 lg de ulei

Cum se face:

Punem carnea la cuptor cu foarte putin ulei, sare si piper (se poate praji si pe ochi, insa e mai dietetic asa).

Nu le lasam decat cca 15-20 de minute (cuptorul fiind bine incins in prealabil).

Intre timp spalam si curatam ceapa si usturoiul verde.

Le taiem bucati de cca 1,5-2 cm lungime si le calim in 2-3 lg de ulei

(le punem treptat, pentru ca se inmoaie la calit – initial nu vor incapea toate – eventual le calim in 2-3 reprize).

IMGP0055

Punem peste ceapa calita carnea scoasa de la cuptor, si acoperim cu apa fierbinte.

Lasam sa fiarba pana carnea este fiarta.

IMGP0057

Cu 5-10 minute inainte de a il lua de pe foc, amestecam bulionul cu faina, diluam cu 2-3 lg de apa si turnam in cratita.
Mai lasam putin sa fiarba si gata!