Da, stiu, stufatul se face cu carne de miel.
Mama insa il face si stufat de pui, iar mie imi place taaare mult.
Acum ca gasim ceapa si usturoi verde din belsug, e chiar pacat sa nu profitam de ele si sa “trantim” un stufat gustoos.
Iar pentru ca se apropie Pastele, iubitorii de miel pot inlocui carnea de pui.
Ne trebuie:
carne de pui (cca 1 kg am avut eu)
4-5 legaturi mari de ceapa verde
4-5 legaturi de usturoi verde
2 lg de bulion
2 lg faina
sare, piper
4-5 lg de ulei
Cum se face:
Punem carnea la cuptor cu foarte putin ulei, sare si piper (se poate praji si pe ochi, insa e mai dietetic asa).
Nu le lasam decat cca 15-20 de minute (cuptorul fiind bine incins in prealabil).
Intre timp spalam si curatam ceapa si usturoiul verde.
Le taiem bucati de cca 1,5-2 cm lungime si le calim in 2-3 lg de ulei
(le punem treptat, pentru ca se inmoaie la calit – initial nu vor incapea toate – eventual le calim in 2-3 reprize).
Punem peste ceapa calita carnea scoasa de la cuptor, si acoperim cu apa fierbinte.
Lasam sa fiarba pana carnea este fiarta.
Edith, jos palaria, felicitari !!! Noi nu mancam, miel, oaie etc. asa ca voi face reteta asta de Paste. Te pup !!!
Ce as mai manca si eu un stufat!! Numai ca aici nu gasesc sub nicio forma usturoi verde. Poate totusi iese ce am plantat.
Arata minunat, Edith!
Faina reteta ta, Edith. Mie nu-mi place mielul/oaia, deci nici stufatul clasic, dar varianta cu pui ma tenteaza. Multumesc pentru idee si reteta.
Ginuca, ma bucur ca ti-am dat idei! Pup!
Raluca, daca nu iti iese ce ai plantat, poate incerci cu ceapa verde si usturoi uscat.. vezi cum iese…
Narnia, sper sa iti placa! 🙂
Deci trebuie neaparat sa ii prezint ideea mamei, eu nu sunt fana a mielului decat friptura, si suna foarte bine varianta asta:D
Ar impaca si capra si varza:))Multam! Spor in continuare!
Merci si eu de vizita, Raluca! Sper sa-ti placa!
te mai astept! 🙂
Pot sa spun ca sunt o fana a acestui blog.Am incercat aproape toate retetele asiatice si cele cu pui si mi-au iesit f bune toate.Ii multumesc lui Edith pentru ca datorita ei mi-am imbunatatit aptitudinile la bucatarit.Asteptam in continuare retete:)
Adriana, iti multumesc, ma bucur ca ti-au placut retetele incercate. Te mai astept cu drag! 🙂
am facut asa cum “m-ai invata”, si mi-a iesit super, arata la fel cu cel din fotografiile tale. multumesc pt toate retetele postate.
Dana, ma bucur tare ca ti-a placut! 🙂
Te mai astept cu drag sa incerci si alte retete.
Edith , printre bunatatile pe care le voi pregati pentru Sfintele Sarbatori se vor afla buletele de cascaval si checul aperitiv cu verdeata pe care le-am mai facut si cu alte ocazii si sunt delicioase ,ca tot ce faci tu de altfel .Iti doresc Sfinte Sarbatori cu pace si bucurie !
Liliana, ma bucur tare ca pentru meniu ai ales retetele mele 🙂
Un Paste Fericit si linistit sa ai si tu! 🙂
Dar stufatul când îl puneți?
Andrey, stufatul este denumirea mancarii, nu inteleg ce vrei sa spui…