Un fel de mancare cu inspiratii turcesti, de post, rapid, lejer, numai bun acum pe sfarsit de vara: spanac cu rosii si bulgur
Eu am folosit bulgur, asa cum se foloseste in retetele lor traditionale, insa il puteti inlocui cu orez fara probleme.
Am folosit spanac congelat frunze, pentru ca este o varianta mereu la indemana si rapida
(nu-mi place sa spal si sa curat spanacum crud, recunosc! 😛 )
Ne trebuie:
500 g spanac congelat frunze
2 cepe mari
4-5 linguri de ulei
cca 650 ml apa fierbinte
1 conserva rosii Sun Food
200 g bulgur (sau orez) nefiert
sare, piper
1 lingura pudra legume deshidratate (optional)
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se face:
Calim ceapa tocata marunt in ulei, la foc mic, cca 10 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam bulgurul (sau orezul) spalat sub un jet de apa si apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit pentru cca 15 minute.
Adaugam rosiile din conserva (daca sunt intregi, le taiati cuburi, daca folositi rosii crude, le curatati de coaja si
le fierbeti in prealabim 10-15 minute taiate cuburi intr-o craticioara separat) spanacul (congelat), piper, pudra de legume
si lasam sa fiarba inca 15-20 minute de cand spanacul s-a dezghetat
(amestecam din cand in cand sa-l ajutam sa se dezghete mai repede).
Fierbem totul la foc mic, acoperit pana cand bulgurul este fiert.
Este tare bun si cald si rece.
Enjoy!
reteta nu este corecta. 200 de g de burgur la cantitatile mentionate de rosii si spanac nu dau aspectul pe care il evidentiati dvs in farfurie. mai mult, timpul de fierbere al burgurului este foarte mic.
Ada, ai incercat reteta ca sa afirmi asta? Te asigur ca reteta este completa si corecta.
De altfel, cei care au incercat retete de pe blogul meu s-au convins ca retetele sunt complete si cu cantitati corecte.
O zi buna!
Buna ziua,
As vrea sa stiu ce marca si unde gasiti spanac (congelat binenteles) frunze. Eu prun magazine gasesc numai din cel deja maruntit. Macar in private daca se poate sa-mi raspundeti. Multumesc
Raluca, spanac frunze congelat de la Edenia folosesc 🙂
Multumesc! N-am mai avut rabdare si am cumparat spanac proaspat din supermarket (am luat cat am vrut nu ca la piata si e fost mai curat, dar data viitoare caut si eu din cel congelat). Reteta a iesit super gustoasa si, mai mult decat orice, foarte rapida. Daca as fi avut si spanacul gata ar fi fost si mai rapida.
Raluca, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Eu am avut bulgur din acela pe care doar pui apa fiarta asa a trebuit sa modific dar a iesit minunat!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂