Am mancat prima data genul asta de spanac la un restaurant. L-am luat pe post de garnitura.
A fost atat de bun incat l-am mancat gol, ca sa ii pot savura gustul.
Am incercat sa-l reproduc si a iesit aproape identic, deci va recomand sa-l incercati si voi.
Ca sa nu ziceti ca nu v-am spus, eu nu il mananc pe post de garnitura, ci ca atare. Atat de mult imi place. 🙂
Ne trebuie:
2 linguri ulei
un cub de unt
3 catei de usturoi
3 linguri faina (nu cu varf)
400 ml lapte caldut
450 g spanac frunze congelat Edenia
3 linguri smantana grasa
sare, piper
Cum se face:
Punem spanacul Edenia congelat intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotind, pana se desprind frunzele la aburul cald.
Punem intr-o cratita antiaderenta uleiul, untul si usturoiul pisat (inainte de a se incinge uleiul)
si lasam pe foc cca 1 minut, amestecand des (atentie sa nu se arda usturoiul!).
Adaugam faina si omogenizam bine, apoi adaugam laptele caldut, treptat, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase,
pana la incorporarea totala.
Adaugam spanacul in sosul de faina si lasam sa fiarba 15-20 minute, la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca.
Adaugam si smantana (fermentata), sare, piper si mai lasam pe foc inca 4-5 minute
(eu adaug acum inca un catel de usturoi pisat pentru mai multa aroma).
Il mancam cu pofta pentru ca este delicios!
Enjoy!
Deliciu! 🙂
Multumim pt reteta.
Ati mai maruntit spanacul dupa decongelare, sau nu e necesar?
Raluca, nu am maruntit spanacul, l-am pus asa. 🙂
Sper sa-ti placa daca il incerci, e tare bun. 🙂
Bună! În loc de spanac congelat as putea pune proaspăt? Daca da îmi puteți spune cum anume sa procedez? Va rog..
Ella, il speli bine, in mai multe ape, il cureti de cozile mai lungi si il tai grosier. Apoi procedezi ca in reteta. Gusti si cand este fiert, e gata 🙂
Mulțumesc frumos :*
Merge si cu spanac congelat maruntit?ca nu am altul momentan…procedez la fel?ms
Sigur, dar probabil ca va fi gata mai repede 🙂
Recomand pe viitor sa il iei pe cel frunze 😉
Ador spanacul pregatit dupa reteta ta, este delicios! Il mancam cu oua ochiuri si felii crocante de bacon 😍
Ma bucur tare ca ti-a placut, Laura! Asa este, si noua ne place mult 🙂