Am mancat prima data genul asta de spanac la un restaurant. L-am luat pe post de garnitura.

A fost atat de bun incat l-am mancat gol, ca sa ii pot savura gustul.

Am incercat sa-l reproduc si a iesit aproape identic, deci va recomand sa-l incercati si voi.

Ca sa nu ziceti ca nu v-am spus, eu nu il mananc pe post de garnitura, ci ca atare. Atat de mult imi place. 🙂

Ne trebuie:

2 linguri ulei

un cub de unt

3 catei de usturoi

3 linguri faina (nu cu varf)

400 ml lapte caldut

450 g spanac frunze congelat Edenia

3 linguri smantana grasa

sare, piper

Cum se face:

Punem spanacul Edenia congelat intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotind, pana se desprind frunzele la aburul cald.

Punem intr-o cratita antiaderenta uleiul, untul si usturoiul pisat (inainte de a se incinge uleiul)

si lasam pe foc cca 1 minut, amestecand des (atentie sa nu se arda usturoiul!).

Adaugam faina si omogenizam bine, apoi adaugam laptele caldut, treptat, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase,

pana la incorporarea totala.

Adaugam spanacul in sosul de faina si lasam sa fiarba 15-20 minute, la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca.

Adaugam si smantana (fermentata), sare, piper si mai lasam pe foc inca 4-5 minute

(eu adaug acum inca un catel de usturoi pisat pentru mai multa aroma).

Il mancam cu pofta pentru ca este delicios!

Enjoy!