Imi place zacusca si tot ce contine vinete, dar cum nu-mi place sa coc
vinetele si ardeii, gasind reteta asta am zis sa o incerc.
Pentru ca nu stiam daca o sa-mi placa am facut o cantitate mai mica.
Mie mi-a placut cum a iesit, insa o puteti incerca tot cu cantitate mica pentru ca depinde de gust.
Ne trebuie:
3 vinete
3 cepe
3 rosii
3 ardei grasi
2 lgt de zahar
2 lgt de sare
30 ml otet
150-160 ml ulei
2-3 linguri de bulion
1 ardei iute
4-5 catei de usturoi(din cantitatile astea mi-au iesit 2 borcane de 800 g si unul de 400 g)

Cum se face:
Taiem vinetele cubulete, le dam cu sare si le lasam cca 30 min – o ora
intr-o strecuratoare sa isi lase zeama.

Ceapa se taie solzisori.
Rosiile se decojesc si se taie cubulete.
Ardeii se taie felii (sau cubulete).

Am calit putin ceapa in ulei

apoi am adaugat si restul legumelor, sarea, zaharul, si otetul.

Se innabusa la foc mic pentru circa 60-70 de minute
(eu am pus sub cratita o placa de metal pentru ca avea tendinta de a se lipi),
amestecand destul de des.
Dupa 30-40 de minute am pus 2 linguri de bulion, apoi spre sfarsit am pus usturoiul taiat rondele.
Se toarna in fierbinte borcane si se inchid ermetic.

Incercati cu o cantitate mica daca nu sunteti convinsi de reteta,
iar daca vreti sa faceti mai multa, mariti proportional cantitatile.

Se face repede iar daca nu aveti timp de facut zacusca,
acest sote poate fi o alternativa mai rapida.