ciuperci marinate

Tot o reteta de post avem astazi: ciuperci marinate. Tare bune sunt, dau dependenta!

Pot fi o garnitura ideala fie langa o portie de cartofi prajiti, langa o tocanita sau langa o friptura!

Dar pot fi consumate si ca atare, pe post de gustare, pe felii de paine prajita.

Trebuie sa le incercati!

Ne trebuie:

700 g ciuperci

100 ml otet de mere

5 catei de usturoi

1 lingurita boabe de piper

4 foi de dafin

100 ml ulei

1 lingurita sare

3 lingurite zahar

Cum se fac:

Taiem ciupercile curatate in 4 sau in 6 (in functie de marimea lor) si le punem intr-o cratita pe foc

impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu am adaugat usturoiul dunpa 2-3 minute pentru a-i pastra aroma),

ciuperci in cratita

punem capacul si lasam sa fiarba 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Lasam sa se raceasca si le punem in borcane si le lasam la marinat minum 5-6 ore.

Dupa aceasta perioada pot fi consumate. Se pot pastra 2-3 luni la frigider, insa va asigur ca nu vor rezista atat ­čÖé

Bune si aromate, le putem servi cu ceapa verde tocata marunt deasupra.

Enjoy!

ciuperci marinate 1

Nota: Va sfatuiesc sa faceti dintr-un kilogram de ciuperci (eu le folosisem la altceva si nu mai aveam 1 kg) pentru ca se

reduc mult la fiert si se consuma imediat!

Sursa