Tot o reteta de post avem astazi: ciuperci marinate. Tare bune sunt, dau dependenta!
Pot fi o garnitura ideala fie langa o portie de cartofi prajiti, langa o tocanita sau langa o friptura!
Dar pot fi consumate si ca atare, pe post de gustare, pe felii de paine prajita.
Trebuie sa le incercati!
Ne trebuie:
700 g ciuperci
100 ml otet de mere
5 catei de usturoi
1 lingurita boabe de piper
4 foi de dafin
100 ml ulei
1 lingurita sare
3 lingurite zahar
Cum se fac:
Taiem ciupercile curatate in 4 sau in 6 (in functie de marimea lor) si le punem intr-o cratita pe foc
impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu am adaugat usturoiul dupa 2-3 minute pentru a-i pastra aroma),
punem capacul si lasam sa fiarba 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Lasam sa se raceasca si le punem in borcane si le lasam la marinat minum 5-6 ore.
Dupa aceasta perioada pot fi consumate. Se pot pastra 2-3 luni la frigider, insa va asigur ca nu vor rezista atat 🙂
Bune si aromate, le putem servi cu ceapa verde tocata marunt deasupra.
Enjoy!
Nota: Va sfatuiesc sa faceti dintr-un kilogram de ciuperci (eu le folosisem la altceva si nu mai aveam 1 kg) pentru ca se
reduc mult la fiert si se consuma imediat!
Ciupercile sunt pentru mine , cel mai…satios aliment, in post.
Imi place tare mult cum le-ai pregatit.
Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare.
Te tzuc Edith !
Imi place foarte mult reteta, pe gustul meu: simpla si cu siguranta delicioasa! O sa o incerc cu siguranta! 🙂
Mi-am luat ciuperci, asa ca astazi o sa o incerc. Se face foarte repede. Nu cred ca o sa am rabdare sa o las la frigider la marinat 5-6 ore :))
Buna,
Delicioase, am facut aseara, am mancat astazi! 🙂
Au iesit un pic mai negre, dar cred ca din cauza ciupercilor, data viitoare voi alege din acelea micute.
Multumesc, :*
Dana, ma bucur tare ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Te mai astept sa te inspiri.
reteta nu prevede nici o cantitate de apa!?! Cum le punem la fiert fara apa?
Ciupercile isi lasa apa, nu trebue adaugata apa, exista lichid ulei si otet.