Trebuie sa recunosc, la capitolul conserve nu stau prea bine. De fapt, stau chiar prost.
Nu fac. Mi le face mama si recunosc ca e tare bine asa 🙂 Reteta de fata este tot de la ea,
v-o arat si voua, poate vreti sa conservati sfecla rosie pentru iarna.
Ne trebuie:
sfecla
otet
miere
sare
– cantitatile difera in functie de cate borcane vrem sa facem –
Cum se face:
Deloc greu. Punem sfecla la fiert (5-6..10 bucati – cate vrem), curatata de coaja, dar intreaga,
in apa care sa o acopere cu cca doua degete. Recomand sa folositi manusi cand o curatati, pateaza.
O incercam cu furculita, cand este fiarta, o scoatem din apa cu spumiera si o lasam la racit
(nu aruncati apa in care a fiert, o vom folosi imediat!).
O taiem felii (bucati, cuburi – dupa preferinte), punem feliile obtinute in borcane bine curatate,
umplem borcanele pe jumatate cu apa in care a fiert sfecla, apoi umplem cu otet, pana cand lichidul acopera
sfecla. Procedam asa cu toate borcanele pe care le-am umplut cu feliile de sfecla.
Rasturnam apoi zeama din toate borcanele intr-un bol mare, incapator, adaugam putina sare si cate o lg de miere
pentru fiecare borcam de 400 g pe care il avem cu sfecla. Amestecam pana cand mierea este dizolvata si punem
din nou lichidul in borcane peste bucatile de sfecla (cu un polonic putem face usor operatiunea asta).
Punem capacele si le astram intr-un loc umbros si racoros (camara)
O putem consuma chiar dupa cateva zile. Este foarte buna cu friptura, tocanite, etc.
Alte retete de conserve gasiti aici.
Enjoy!
Ce culori frumoase !!!
PS.Eu mai adaug si cateva betigase de hrean in borcane !!! š
Sanatate curata.. tare mult as vrea sa termine lumea cu prostiile de la fast(junk)-food !
Ador sfecla rosie! Este atat de buna… mmmm… si fotografiile tale sunt delicioase! š
Arata senzational! Noi mancam multa sfecla rosie in timpul iernii, asa ca voi testa reteta ta cu siguranta!
Sta asa peste iarna? Nu mai trebuie conservant?
da, este ok asa, fara conservant. Are otet si este suficient.
Ador sfecla! Sper sa am timp sa fac si eu reteta ta.
Ciao!E’ un piacere scoprire il tuo blog! Le tue foto mi hanno incantato!!!
Multumesc pentru reteta
Arata super! O fac si eu! M-ai convins!
Noi am devorat deja cateva borcane din acestea
Alexandra, facute dupa reteta mea? š
deci zeama de la sfecla fiarta se pune rece sau calda??
Cand se va raci sfecla, si zeama va fi rece š
Multe retete, fierbe sfecla cu coaja, apoi apa de pe sfecla o arunca, fierband alta apa noua cu otet. Posibil ca la fierberea cu coaja sfecla sa prinda gustul cojii? Multumesc. ( voi face prima data, si din amintiri bunica o fierbea cu coaja)
Nu stiu care este motivul pentru care se procedeaza asa. Nu am auzit… O poti fierbe cu coaja, cum preferi.
Si noi am consumat cateva borcane,facute dupa reteta ta!Tocmai am mai luat 2 sfecle mari sa mai fac 4-5 borcane de 400gr.E minunata!
Ma bucur ca ti-a placut! Te mai astept! š
Nu trebuie sa le dustulim? Daca la lasam peste iarna?
Nu stiu ce inseamna “dustulim”. Dar nu mai trebuie facut nimic altceva in afara de ceea ce scrie in reteta.