salata252520de252520sfecla252520rosie2525201 thumb25255B325255D - Sfecla rosie pentru iarna

Trebuie sa recunosc, la capitolul conserve nu stau prea bine. De fapt, stau chiar prost.

Nu fac. Mi le face mama si recunosc ca e tare bine asa 🙂 Reteta de fata este tot de la ea,

v-o arat si voua, poate vreti sa conservati sfecla rosie pentru iarna.

Ne trebuie:

sfecla

otet

miere

sare

– cantitatile difera in functie de cate borcane vrem sa facem –

Cum se face:

Deloc greu. Punem sfecla la fiert (5-6..10 bucati – cate vrem), curatata de coaja, dar intreaga,

in apa care sa o acopere cu cca doua degete. Recomand sa folositi manusi cand o curatati, pateaza.

O incercam cu furculita, cand este fiarta, o scoatem din apa cu spumiera si o lasam la racit

(nu aruncati apa in care a fiert, o vom folosi imediat!).

O taiem felii (bucati, cuburi – dupa preferinte), punem feliile obtinute in borcane bine curatate,

umplem borcanele pe jumatate cu apa in care a fiert sfecla, apoi umplem cu otet, pana cand lichidul acopera

sfecla. Procedam asa cu toate borcanele pe care le-am umplut cu feliile de sfecla.

Rasturnam apoi zeama din toate borcanele intr-un bol mare, incapator, adaugam putina sare si cate o lg de miere

pentru fiecare borcam de 400 g pe care il avem cu sfecla. Amestecam pana cand mierea este dizolvata si punem

din nou lichidul in borcane peste bucatile de sfecla (cu un polonic putem face usor operatiunea asta).

Punem capacele si le astram intr-un loc umbros si racoros (camara)

O putem consuma chiar dupa cateva zile. Este foarte buna cu friptura, tocanite, etc.

salata thumb25255B425255D - Sfecla rosie pentru iarna

Alte retete de conserve gasiti aici.

Enjoy!

salata252520de252520sfecla252520rosie thumb25255B325255D - Sfecla rosie pentru iarna