Rapid si delicios, somon marinat in sos de soia si alte bunatati. Pregatit la cuptor, delicios.
L-am mancat cu piure de telina pregatit in 5 minute. Am folosit piureul congelat
de la Edenia (care contine doar telina fiarta si pasata, congelata sub forma de peleti), la care am adaugat sare si unt.
A iesit yum iar combinatia a fost delicioasa langa ceapa verde pregatita la cuptor odata cu somonul.
Ne trebuie:
cca 500 g somon
1 punga piure de telina Edenia +cca 40 g unt
Pt marinata:
5-6 linguri sos soia dark
2 linguri sos sweet chilli
1 lingurita usturoi granule
5-6 linguri de apa
seminte de susan alb si negru (optional)
Cum se face:
Omogenizam toate ingredientele pentru marinata si turnam peste bucatile de somon puse intr-o tava mica sau intr-o punga.
Daca au piele, le intoarcem cu pielea in sus si fata in jos, pentru a sta cu fata in marinata. Le lasam la marinat cca 40 minute
(le puteti lasa si peste noapte, ca sa le aveti la idemana pentru un pranz rapid).
Piureul de telina de la Edenia se prepara simplu si rapid. Punem peletii congelati intr-o craticioara la foc mediu,
adaugam sare si amestecam des pana se topesc si se omogenizeaza piureul. La sfarsit adaugam untul.
Punem in tava de la cuptor hartie de copt, asezam cateva fire de ceapa verde, printre ele cateva rosii cherry
taiate bucati si asezonam cu sare, piper si ulei de masline (acest pas este optional, puteti pregati somonul marinat simplu).
Asezam somonul marinat peste patul de ceapa verde si rosii, mai pensulam bucatile de peste cu putina marinata,
presaram seminte de susan alb si negru deasupra (optional)
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min.
De-li-cios!
Enjoy!