shakshouka cu vinete

Ati vazut cred ca imi place combinatia de oua cu sosuri de legume, aici si aici

asa ca reteta de astazi nu mai reprezinta nicio surpriza.

Este un fel de mancare oriental consumat de obicei la micul dejun

(insa eu l-ammancat la pranz, ceea ce va recomand si voua).

Poate fi consumata si in dieta Dukan (eliminand uleiul).

Ne trebuie:

1 ceapa

3 linguri ulei de masline

1 ardei gras rosu

1 vinata mica

3 rosii

1 lingurita rasa curry

1 lingurita rasa ras-el-hanout

4 catei de usturoi

1 ardei iute (optional)

2 oua

sare, piper

– pt 2 portii –

Cum se face:

Calim ceapa tocata marunt in ulei pt 3-4 minute.

(eu am sarit peste pasul asta, pentru ca sa fie conform dietei Dukan, si am inabusit-o cu 4-5 lg de apa)

Adaugam apoi ardeiul gras tocat cubulete, vanata taiata cubulete potrivite , ardeiul iute taiat rondele si lasam totul acoperit inca 3-4 minute.

Adaugam rosiile (curatate de coaja si taiate bucati) si lasam sa fiarba acoperit cca 5 min.

Adaugam cca 100 ml de apa, condimentele (eu nu am avut ras-el-hanout) si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, inca 15-20 minute.

Adaugam usturoiul taiat rondele. Omogenizam.

Spargem deasupra 2 oua, presaram putina sare si piper, acoperim cu capacul si lasam 2-3 minute in funcite de cat de tare ne place galbenusul.

Am mancat cu paine dukan coapta pe hartie de copt in strat de 2-3 mm si taiata triunghiuri.

Bun-bun.

Enjoy!

shakshouka cu vinete 1

Multumesc pentru reteta, Simona! 🙂