sarmalute252520in252520foi252520de252520vita thumb25255B325255D - Sarmalute in foi de vita

S-au dus caldurile, asa ca putem coace in voie, chiar si doua ore, si sa facem

niste minunate sarmalute.

Imi plac sarmalele in general, si cele in frunze de varza si cele in foi de vita.

Haideti sa va spun cum le-am facut eu pe astea dietetice,

pe care le puteti cosuma in dieta Dukan.

Ne trebuie:

500 g carne de vita

5 cepe

3 lg pasta de tomate

cca 30+10 foi de vita

marar, cimbru, sare, piper

(daca nu tineti dieta, adaugati 1-2 pumni de orez)

Cum se fac:

Tocam carnea de vita (puteti folosi amestec cu porc, de pui sau de curcan),

o condimentam cu sare, piper, cimbru, marar si adaugam ceapa tocata marunt.

Oparim foile de vita in apa fierbinte, cca 4-5 minute, apoi le scurgem (eu le oparesc pe

rand, in doua-trei transe).

Infasuram sarmalele, asezam un strat format din cateva frunze de vita pe fundul cratitii,

asezam sarmalele pe 2-3 randuri, punem din nou cateva frunze de vita sa le acopere

turnam apa amestecata cu pasta de tomate, cat sa le acopere 1 deget.

Le punem pe foc, sa farba cca 30-40 de minute, apoi le dam la cuptorul preincalzit si le lasam sa fiarba cca 2 ore.

Serviti cu smantana sau iaurt grecesc. O minunatie! 🙂

Enjoy!

sarmalute252520in252520foi252520de252520vita2525201 thumb25255B325255D - Sarmalute in foi de vita