Un desert racoros si rapid, sarlota de caramel, dedicata celor care vor un desert mai light,
nu doar celor care tin dieta Dukan. Am folosit bomboane fara zahar cu aroma de caramel,
cumparate de la Carrefour, raftul cu produse fara zahar. Gasiti poza lor mai jos.
Ne trebuie:
5-6 bomboane
300 ml lapte 0,1% grasime
100 g iaurt grecesc 2% (sa nu fie acru)
3 foi gelatina (6 g)
vanilie
un praf de sare
1-2 linguri xylitol (optional, dupa gust)
1 pastaie cardamom (optional)
Asa arata bomboanele cu gust de caramel pe care le-am folosit:
Cum se face:
Asa arata pastaile si semintele de cardamom, pentru cei care nu stiu:
Punem intr-o craticioara laptele, bomboanele, vanilia, sarea si semintele de cardamom si o punem pe foc.
Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de cratita bomboanele, pana acestea se dizolva.
Indepartam de pe foc . Dupa cca 5 minute adaugam foile de gelatina pe care anterior le-am inmuiat
5 minute in apa rece si le-am stors bine. Omogenizam sa se dizolve toata gelatina si strecuram amestecul.
Adaugam laptele racit treptat peste iaurt, gustam amestecul si adaugam indulcitor daca este nevoie.
Musai iaurtul sa fie cremos si sa nu fie acru. Eu am folosit un iaurt grecesc varsat, luat de la un stand cu produse
grecesti ce se poate gasi in mai multe piete, Crangasi, Floreasca…
Punem compiozitia in forme individuale (de silicon sau plastic) si lasam la frigider minim 3 ore.
Rasturnam sarlota din forme, dupa ce in prealabil am desfacut-o de recipient cu un cutit pe margine
si am scufundat-o in apa fierbinte pentru 3-4 secunde.
Eu am pus si putin sos de caramel peste ele cand le-am servit.
Sosul de caramel l-am obtinut topind 2-3 bomboane in 2-3 lg de lapte pe foc, amestecand din cand in cand.
Sosul este optional, insa face toti banii, credeti-ma 🙂
Enjoy!
Nota: pentru un plus de culoare, eu am adaugat 1 lingurita de inka in compozitia de lapte pentru a o colora usor.
Pozele spun totul. Bravoooo!
Arata incredibil de bine!! Chiar daca nu tin Dukan…
Trebuie sa fac un drum la Carrefour. Multumim ca ne mai spui si noua de diverse ingrediente de unde si cum le iei 🙂
Asa am aflat si de minunatia aia de aluat de tarta (am facut si tarta de ananas, nu ti-am mai scris.. BESTIALAA!!)