sarlota de cafea 1

Pentru amatorii de cafea (dar nu numai) astazi avem un desert lejer, usor de facut si dietetic: sarlota de cafea.

Poate fi consumata in Dieta Dukan dar si de catre cei care vor un desert cu mai putine calorii.

Daca nu sunteti bautori de cafea, puteti folosi o bautura concentrata preparata din inka sau din cicoare.

Ne trebuie:

150 ml cafea tare (am facut din cca 200 ml + 6 lgt cafea)

500 ml lapte 0,1% grasime

8 foi gelatina (16 g)

5-6 lg xylitol

4-5 lgt inka (optional)

2-3 lgt esenta de cafea (sau dupa gust) – optional

vanilie

un praf de sare

Cum se face:

Facem cafeaua si o strecuram (daca nu o facem la filtru). Amestecam intr-un vas pe foc: cafeaua (preparata),

laptele, xylitolul, sarea, vanilia, esenta de cafea (daca folosim) si inka (daca folosim) pana se incalzesc bine si se topeste xylitolul.

Daca va place mai dulce (sau mai amara) modificati corespunzator cantitatea de xylitol.

Inmuiem foile de gelatina pt 5 minute in apa rece, le stoarcem si le adaugam in vasul pe care l-am luat de pe foc.

Omogenizam bine, pana se topeste gelatina in totalitate.

Turnam in forme, le acoperim si dam la frigider minim 4 ore (eu le-am tinut peste noapte).

Eu am folosit caserole de plastic cu capac.

Desprindem cu cutitul usor de jur imprejur sarlota de forma si scufundam forma pentru 3-4 secunde in apa fierbinte.

Rasturnam pe farfurie si servim.

Enjoy!

sarlota de cafea

Note: Daca nu tineti dieta, si vreti sa folositi zahar, puneti aceeasi cantitate specificata in reteta (sau dupa gust).

De asemenea, daca nu tineti dieta, puteti folosi lapte de 1,5% grasime sau chiar 3 % (puteti adauga chiar si putina frisca lichida,

scazand aceeasi cantitate din lapte).