Salau cu sos de unt si lamaie – un fel de mancare delicios si rapid. Sosul ala de unt si lamaie face toti banii, credeti-ma!

Trebuie sa-l incercati. Poate fi mancat alaturi de orice garnitura preferati, fie cartofi natur

sau legume fierte sau o salata de legume crude.

Ne trebuie:

Pentru sos:

cca 70 g unt

2 linguri zeama de lamaie

sare, piper

400 g file de salau Edenia

2-3 linguri de faina

sare, piper

3-4 linguri de ulei

Cum se face:

Tamponam bine cu hartie pestele dezghetat, il presaram cu sare si piper

si il dam, pe ambele parti, prin faina. Incingem bine uleiul intr-o tigaie antiaderenta

si prajim, pe rand, pestele pana se rumeneste frumos pe albele parti (eu l-am acoperit cu capac).

Cat se prajeste pestele, pregatim sosul de unt cu lamaie. Punem untul taiat cuburi intr-o tigaie antiaderenta la foc mic,

il lasam pe foc cca 5 minute, amestecam din cand in cand. Atentie, fiti cu ochii pe el, iar focul sa nu fie mare, pt ca se arde repede.

Se va inchide usor la culoare si va capata un miros de nuca.

Il indepartam de pe foc si il turnam intr-un bol. Adaugam peste el zeama de lamaie, sare si piper.

Cand pestele este gata, in farfurie turnam cate o lingura-doua din sosul de unt pe fiecare bucata.

Noi am mancat pestele cu fasole verde gatita la aburi.

De-li-cios!

Enjoy!