metoda asta ma scuteste de fum, miros si stat langa ele sa le pazesc.Ne trebuie:
vinete
ulei
ceapa
sare
2 linguri de lapte praf
(optional se adauga maioneza – eu nu am pus)
Cum se fac:
Punem vinetele intr-o tava in care am pus hartie de copt,
le intepam din loc in loc cu furculita (ca sa nu explodeze in cuptor)
si le dam la cuptorul incins pt cca 40-50 de minute
(timpul dinfera in functie de cat sunt de groase vinetele).
Cand sunt gata (se inmoaie si la apasare se observa), le lasam putin sa se raceasca,
taiem cozile si apoi le taiem in doua pe lung.
Cu o lingura scoatem miezul si il punem la scurs intr-o strecuratoare
(nu de metal cum am facut eu ca am aflat ca se innegresc – desi ale mele nu s-au innegrit).
Le lasam sa se scurga timp de 2-3 ore ( de preferat, dar se poate si o ora in lipsa de timp).
Le tocam, turnam ulei si amestecam bine, punem sare, 2 linguri de lapte praf
(in cazul in care nu le faceti cu maioneza, pt ca le albeste si le da un gust usor dulceag)
Punem si ceapa tocata marunt-marunt si gata.
Salata de vinete este cea mai buna!
Treci pe la mine. Ai un premiu de ridicat.
Mmm.. inca o reteta delicioasa! Foarte apetisant! Ai de ridicat un premiu nou de la mine de pe blog!! Te pup, un weekend placut!!!
Fetelor dragutzeloor, voi nu va mai opriti cu premiile? 🙂 Va multumesc muult de tot! Sunteti toate niste dragutze si gospodine si talentate! 🙂 Va puup! Week-end placut!
Am raspuns si la mine pe blog, dar in caz ca nu mai intri, m-am gandit sa copiez raspunsul aici.
Buna Edith, bucuroasa de vizita. Am fost in CO dupa care m-am imbolnavit rau si am intrat in CM. De fapt boala e veche, doar ca am intrat intr-un episod acut foarte urat. Deh, asta e…..anii trec si nu intineresc deloc :-). Acum sunt mai bine. Te pup !!!
Edith, interesanta reteta. Eu nu ma impac cu vinetele tocmai din motive de fum. Si mi-a placut si ideea cu laptele praf. Multam!
Si imi place blogul tau, iar pozele sunt faine de tot!
Dupa cum spunea Cristina, salata de vinete e cea mai buna !!!!!!!!!
Da, Ginuca am vazut! Te pup si ma bucur ca esti bine 🙂
Bunny, multumesc de vizita, ma bucur ca iti place la mine 🙂
Nici mie nu-mi place fumul de la vinete asa ca metoda asta m-a cucerit pe loc.
Te mai astept!
vinetele trebuie coapte ca la gratar (la foc direct), atunci se primeste mai bine salata
Chiar speram sa se poate si la cuptor. O sa incerc. 🙂
Catalin, nu or sa aiba chiar gustul celor facute pe flacara, dar daca nu vrei fum in casa sunt bune si astea 🙂
aaa sa va spun un secret l_am aflat de la femeie din israel :vanata o inveliti complet in staniol asa ca pe o bomboana si o puneti direct pe flacara de la aragaz mijlocie o invartiti din cand in cand ,nici fum nu iese nici nu e greu de curatat si e foarte alba!!!incercati sa faceti asa e super buna nu va fie teama nici nu murdareste aragazul o inveliti bine si o strangeti la capete rezultatul garantat
Staniolul la mare caldura degaja substante toxice,e mai buna metoda la cuptor…succes mamicilor gospodine…! Viorica
Viorica, asa este. Am aflat intre timp. Acum 4-5 ani nu stiam 🙂
Te mai astept in vizita, chiar daca nu sunt mamica 😛
Draga anonim, multumesc pentru ideea pe care mi-ai impartasit-o.
Tare simplu suna.
O sa o incerc cum am ocazia, desi ma cam feresc sa folosesc folie de aluminiu in cuptor si la foc in general pt ca am auzit ca este toxica.. 🙁
tocmai ce am dezghetat niste vinete si am facut o salata,eu numai la cuptor le coc, ies bune si asa nu numai pe ochiul de la aragaz e mai comod nu mai iese fum….
foarte buna ideea cu lapte praf(banuiesc degresat :)) ) , chiar nu gaseam inlocuitor la maioneza ! Multumim !!
degresat daca esti la dieta 😉
nu scrie nicaieri la ce temperatura cuptorul. sau nu vad eu ( de la fumul vinetelor pe aragaz 🙂 )
Eu le coceam la un cuptor clasic, pe gaz, care nu avea grade. La o temperatura medie, oricum. Undeva la 180C. Dar nu stiu cum ies in cuptor electric (daca din asta ai..)
Draga AnaM, iti multumesc ca ti-ai facut timp sa lasi un comentariu. Nu stiam de reteta Ioanei de la e-retete. Ideea nu cred ca a inventat-o ea. Mie mi-a spus despre metoda asta o prietena a mamei.
Nu as fi avut nicio problema in a mentiona sursa, daca m-as fi inspirat de la Ioana 🙂
Numai bine!
Mersi foarte mult pentru reteta. Cu putina maioneza sigur sunt bune. Eu locuiesc in Spania si aici e imposibil sa gasesc congelate. Am facut ultima data pe aragaz dar chiar miroase rau. Sigur este o foarte buna metoda si mai ales nu stiam sa le tai in doua ca si cum arati mai sus in poza. Ador vinetele si imi era tare dor. Acum o sa fac foarte des.
Te pup!!
Georgiana, ma bucur ca iti place ideea. Sper sa iti placa cum ies. Insa nu sunt la fel de gustoase ca cele coapte direct pe foc, sa stii! 🙂
Te mai astept! 🙂
mersi pt retzeta!
Super reteta doar ca eu consider ca metoda asta o aplici cand te grabesti si nu vrei mizerie pentru ca pe foc la aragaz sau gratar cu foc sunt muult mai gustoase. Ca o comparatie pot sa zic ca e la fel cum ies micii pe gratar sau micii la tigaie 🙂
Metoda asta e folosita de restaurante de obicei pentru ca e simpla iar salata iese mult mai alba.
Oricum este foarte bine sa sti cat mai multe retete, fiecare are rolul ei si gustul ei!
Multumim!
eu am copt vinetele la cuptor electric pt salata de vinete si vreau sa va spun ca sa-u copt f bine
Buna varianta, la cuptor. Pt “albirea” si/sau “indulcirea” salatei eu adaug cate o lingura de ulei de maslinr extravirgin dupa care amestec fff bine, iar la final pun putin iaurt grecesc sau turcesc. Se amesteca bine apoi si gata! Sau se poate pune o lingura de smantana, eventual mai lichida, iese mai “dulce”.
Da, eu prefer varianta cu lapte dulce daca sunt prea negre… Cu smantana lichida ies si mai bune 🙂
Draga mea Edith..eu m-am gandit sa te iau acasa…sa te infiez!!!atat imi esti de draga..si mi-ai fi de mare folos!!!pupici si multumiri ****
Sofia, ce draguta esti! M-ai facut sa zambesc. Ma bucur ca iti sunt de folos retetele de pe blogul meu.
Te mai astept sa te inspiri 🙂
Incercati sa coaceti vinetele la cuptor dupa ce le-ati curatat de coaja si invelit in hartie de copt.
Cornelia, multumim pt sugestie. Ies mai bune asa? 🙂