Concedii, caldura, mare, soare, cu siguranta nici voua nu va mai arde de gatit.
Asa ca apelam la preparate rapide, salate , supe si ciorbe reci. Astazi avem o salata,
ce se pregateste cu precadere prin Turcia, din cate am inteles. Salata de spanac cu iaurt,
o salata rapida cu baby spanac, iaurt, ulei de masline, usturoi. Rapida, lejera si delicioasa.
Pentru mai multa savoare (si mai multe calorii 😛 ), puteti folosi smantana slaba.
Ne trebuie:
cca 140 g baby spanac (o caserola)
200 g iaurt bine scurs (am folosit 300 g inainte de scurs)
1 catel mare de usturoi
2-3 linguri de ulei de masline
fulgi chilli dupa gust
sare dupa gust
Cum se face:
Punem iaurtul la scurs intr-o sita in care am pus tifon pentru minim 30 min.
Intre timp calim intr-o tigaie, in ulei de masline frunzele de spanac timp de 5-6 minute, amestecand in el
din cand in cand. Adagam sare si usturoiul pisat la sfarsit.
Lasam sa se racoreasca, apoi il amestecam cu iaurtul si fulgii de chilli. Potrivim de sare, chilli.
Servim cu paine prajita, crackers, lipie, ca atare sau pe post de garnitura.
Bun, rapid, sanatos si racoros!
Enjoy!
Buna ziua,
Foarte interesanta reteta de salata de morcovi cu iaurt.
Multumesc!
Buna Tita, ma bucur ca iti place. Daca o incerci, astept impresii. E una din preferatele mele 😉
Iar cea cu iaurt si spanac, asemenea, pare delicioasa si usoara.