spanac in stil corean_5

O reteta rapida, delicioasa, sanatoasa si de post. Deci avem toate motivele sa o consumam des.
Poate fi consumata simpla, cu orez sau ca garnitura la un preparat cu carne.
Alegerea este a fiecaruia.

Ne trebuie:

500 g spanac

3 lg sos de soia

3 lg sos de peste

2 lg ulei de susan

3 catei de usturoi

2 lg seminte de susan

1/2 lingurita sos chilli

1/2 lgt sare

Cum se face:

Spanacul se curata, se spala si se opareste in apa cu sare pentru 10-15 secunde (nu mai mult).

Se pune intr-o sita si se vlateste cu apa rece imediat dupa oparire (eu impartit spanacul in 2 transe).

Stoarcem bine spanacul si il tocam (nu prea marunt). Il punem intr-un bol si facem o marinata din

sosul de soia, sosul de peste, uleiul de susan,usturoiul pisat si sosul chilli.

Turnam marinata peste spanac si amestecam (cu mana, asa fac coreenii 🙂 ),

“masand” spanacul pentru a permite aromelor sa intre in el.

Presaram deasupra seminte de spanac prajite putin in tigaie (eu nu le-am prajit).

Servim salata de spanac simpla sau cu orez (daca tinem post) sau cu ceva carnita langa.

Bun, bun, sanatos si rapid, cum va mai spuneam 🙂

Enjoy!

spanac in stil corean 1