O reteta rapida, delicioasa, sanatoasa si de post. Deci avem toate motivele sa o consumam des.
Poate fi consumata simpla, cu orez sau ca garnitura la un preparat cu carne.
Alegerea este a fiecaruia.
Ne trebuie:
500 g spanac
3 lg sos de soia
3 lg sos de peste
2 lg ulei de susan
3 catei de usturoi
2 lg seminte de susan
1/2 lingurita sos chilli
1/2 lgt sare
Cum se face:
Spanacul se curata, se spala si se opareste in apa cu sare pentru 10-15 secunde (nu mai mult).
Se pune intr-o sita si se vlateste cu apa rece imediat dupa oparire (eu impartit spanacul in 2 transe).
Stoarcem bine spanacul si il tocam (nu prea marunt). Il punem intr-un bol si facem o marinata din
sosul de soia, sosul de peste, uleiul de susan,usturoiul pisat si sosul chilli.
Turnam marinata peste spanac si amestecam (cu mana, asa fac coreenii 🙂 ),
“masand” spanacul pentru a permite aromelor sa intre in el.
Presaram deasupra seminte de spanac prajite putin in tigaie (eu nu le-am prajit).
Servim salata de spanac simpla sau cu orez (daca tinem post) sau cu ceva carnita langa.
Bun, bun, sanatos si rapid, cum va mai spuneam 🙂
Enjoy!
Suna bine de tot salatica asta. O bomba de vitamine! Imi place ca spanacul este oparit ff puti.
Sigur o incerc! Merci! 🙂
Minunata salata si cu putine calorii 🙂
Ma bucur ca va place. Este si buns si sanatoasa 🙂
Salutare Edit :)…as vrea sa te intreb ,daca (fiind iarna si nu gasesc spanac frunze) se poate prepara si din spanac congelat si lasat sa se scurga bine ???…ma gandesc ca nu ar arata asa de bine ,dar langa ceva carnita prajita sau la grill poate ar merge…si mersi pentru super retele tale,si eu am reusit sa slabesc cu Dukan 24 de kg. si retele tale gustoase ma ajuta, mult de tot,sa diversific meniul 😀
Buna, ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele si felicitari pentru vointa! 🙂
Spanacul congelat din cate am vazut este tocat, nu sunt frunzele intregi. In salata asta e indicat ca frunzele sa ramana relativ intregi, ma rig, taiate f putin. Daca gasesti spanac care la desghetare este frunze, il poti folosi.
Insa sa stii ca eu am vazut spanac crud in piata (in Bucuresti), prin decembrie.. 🙂
scuze,vad ca am mancat ( probabil de foame 😀 ) cateva litere ,vroiam sa scriu : retetele tale 🙂
Multumesc pentru raspunsul rapid Edith :)…eu,
locuind intr-un orasel mai mic unde din pacate nu este piata decat de 2 ori pe saptamana,fara prea mare abundenta de vegetale 🙁 ,nu prea am sanse sa dau de spanac crud acum…dar o sa incerc sa caut atunci spanac frunze congelat si nu tocat ;)…iti doresc un weekend placut in continuare 🙂