Vesti bune pentru cei “in suferinta” aflati la dieta! Da, putem manca si icre!
Daca putem face “gris” cu lapte Dukan, atunci putem face si icre Dukan. Simplu-simplu.
Desigur, ca orice preparat Dukan, poate fi consumat si de cei care vor sa manance mai sanatos
si cu putine grasimi.
Ne trebuie:
130 g icre (de crap am avut eu)
5 lg tarate de ovaz
200 ml apa
1/2 ceapa mica
3-4 lg crema de branza (am folosit Exquisa 0,2% grasime)
Cum se fac:
Punem apa la fiert si cand incepe sa fiarba punem taratele. Amestecam cu un tel din cand in cand, pt cca 5 minute.
Atentie, sa nu puneti sare pentru ca icrele sunt deja foarte sarate. Lasam amestecul sa se raceasca.
Intre timp tocam ceapa foarte fin. Punem icrele intr-un bol si augam cate 2 lg din amestecul de tarate
si mixam bine, pana terminam toata cantitatea de tarate fierte. La sfarsit adaugam crema de branza si ceapa.
Omogenizam. Daca vreti puteti adauga si 1-2 lg de ulei de masline (aliment tolerat – 1 lg/zi).
Servim cu paine Dukan sau cu oua fierte/legume crude.
Pot fi consumate incepand din faza de croaziera si in zilele de PP si PL.
Enjoy!
Superbe fotografiile, ca de obicei! Te admir foarte mult, Edith si cred ca nu voi inceta niciodata sa-ti multumesc pentru tot ce am invatat pregatind retetele tale!
Multumesc frumos, Anca! Esti o draguta, ca de obicei >:D<
Ma bucur tare ca te-au ajutat retetele mele. Insa cu siguranta a contribuit si talentul tau. 🙂 te pup!
Edith draga mea, ma bucuram eu ca ai dukanit si reteta de icre, dar cand am citit reteta am ramas usor dezamagita:( conform listei actualizate de alimente permise la dukan, uleiul de masline este adjuvant, nu aliment tolerat, si se poate utiliza in limita unei lingurite(1cc) pe zi incepand din etapa de croaziera.Deci daca avem 5lg tarate de ovaz, portia pentru 2.5zile,inseamna ca putem utiliza 2.5lingurite de ulei….sau mai mult, dar trebuie utilizat intr-o perioada mai indelungata.
Eu una iti spun sincer ca am preparat o reteta asemanatoare si am ales a doua varianta, insa nu ne-am putut abtine(tin dieta cu sotul meu) si am papat tot….ca asa e omul, cand da de un pic de bine….:))
Oricum, felicitari pentru retetele tale, ma scot de multe ori din impas.
Dora.
Dora, eu asa am citit, ca uleiul de masline a devenit aliment tolerat (sau chiar permis..) in cantitate de 1 lg/zi. Insa nu este nicio problema daca nu se pune ulei, iese la fel de buna. Si eu am mancat aceasta cantitate in 2 zile si un pic. Deci nu este nicio problema nici cu taratele.
oh, ce fotografie frumaosa, ce lumina calda … Superb, ca de obicei!
Te imbratisez cu drag!
Uau:)))))))))))))))))))))))))))))
In reteta este mentionat grisul, dar la ingrediente nu e trecut.Care e cantitatea de gris necesara? Multumesc
Anca, am modificat in reteta. Multumesc pentru antetionare. Nu este permis grisul in dieta dukan, eu spun “gris” cu lapte la taratele fierte in lapte, iar aici este vorba de taratele fierte in apa. Acelea se pun in icre 🙂
Mi-ar fi placut sa vad o poza clara la icrele asta. Ce ai pus tu e frumos, e artistic insa extra mega editat.
Nu credeam ca sunt persoane care nu stiu cum arata icrele 🙂
Daca vrei poze needitate, poti vizita blogurile care fac poze cu telefonul! 😉
Edith, ce bine i-ai zis, bravo! Cat de carcotasi pot fii unii, Doamneee!!! Ignora-i, draga mea si nu pune la suflet!
Eu tocmai pentru fotografiile de mare calitate intru pe blogul tau zilnic cu drag (ca sa nu mai spun ca mi-a placut tot ce am incercat de la tine…). Ca este plin netul de bloguri culinare cu poze de o calitate indoielnica (asta ca sa fiu finuta… :)))
Te pup! Carmen.
Draga mea,este gris din faina de konjac la Nosugarshop.Oare nu ar merge in loc de tarate?Cum “cota” zilnica de tarata este destul de limitata cred ca ar fi grozav sa putem consuma taratele in paine si poate alte produse.
Daniela, sincer, nu am consumat gris din faina de konjac si nu stiu cum se comporta. Daca se aseamana cu grisul de grau, sigur, il poti folosi in loc de tarate 🙂
Multumesc pentru accept .Am cumparat icrele,am facut comanda pentru gris;trebuie sa soseasca azi sau maine.Incerc sa fac salata normala (eu fac de obicei – faceam – cu gris fiert in lapte)Diferenta va fi la ulei.Voi incerca o cantitate mai mica cu ulei de parafina si eventual 1-2 lg ulei de masline.Sa vedem ce iese.Te tin la curent.Te pup,o zi buna.Daniela
Chiar sunt curioasa cum este grisul de konjac. Astept sa-mi spui 🙂
Buna Edith ,am facut un sfarsit icrele cu gris de konjac.Sincera sa fiu mie mi se par foarte reusite dar nu stiu sa spun de ce.De trei luni de cind tin dieta asta mi s-au modificat putin(ma rog,putin mai mult) gusturile si altfel apreciez ceea ce mananc.Deci sa-ti spun cum le-am pregatit
50gr icre
1/2 suc lamaie sau lima
o ceapa galbena marisoara data pe razatoarea mica
100ml lapte fierbinte
15 gr gris de konjac ( 2 linguri rase – masura din USA)
2 lingurite ulei de parafina si 1 lingurita ulei de masline
sare dupa gust
Am infierbantat laptele,am adaugat grisul si l-am amestecat Daca ti se pare ca e prea moale lasa-l putin ca mai absoarbe lapte si se mai intareste, daca e prea tare mai pune lapte tot cald.Peste se pune ceapa,sucul de lamaie si icrele.Le dai cu mixerul si adaugi uleiul ca pentru maioneza.Cantitatile la ingrediente (in afara de gris) le poti modifica in functie de gust si etapa in care esti.
Celelalte 50 gr icre din borcan le-am facut pentru sotul meu cum le prepar de obicei.La aspect si la miros nu vad diferente,sint curioasa sa vad ce zice de gust.
Pofta buna!
Daniela, deci nu e cine stie ce grisul… Oricum eu nu mai tin dukan, dar poate sunt alete persoane interesate.
Multumim ca ai impartasit cu noi 🙂
te mai astept!