salata de fasole azuki
O salata buna de tot, de post, foarte satioasa si hranitoare.
Este prima data cand gatesc fasole azuki si am citit despre ea numai lucruri bune.
Este o fasole cu bobul mic, de culoare rosu intens. Considerata in Japonia a fi “regina fasolei”, are proprietati benefice majore asupra ficatului si rinichilor.
Mai multe despre Fasolea Azuki, la sfarsitul retetei.


Ne trebuie:

200 g fasole azuki (puteti folosi si fasole normala)
1 ceapa rosie
1/2 ardei verde
1/2 ardei portocaliu
otet
sare, piper
patrunjel
3-4 lg ulei
200 g tofu
IMG_7560_1
Cum se face:
Fierbem fasolea, o scurgem si o clatim putin.
Amestecam fasolea cu ceapa rosie si ardeiul taiate solzisori, ulei, otet, sare, piper, patrunjel tocat, omogenizam bine.
La sfarsit punem branza tofu taiata cuburi (a mea era deja taiata, era in ulei aromat la borcan).
Dam la frigider pt cca o ora sa se imbine aromele. Poate fi facuta cu o zi inainte si consumata a doua zi.
E foarte buna si satioasa.
Enjoy!
salata de fasole azuki 1
Despre fasolea Azuki
Numele Azuki este preluat din Japoneza. Este de fapt o fasole rosie, cu bobul foarte mic, de cca 5 mm. In Japonia se afla pe locul doi ca popularitate, dupa soia.
Aceasta fasole, mai ales cea cultivata in insula de nord a Japoniei Hokkaido insula vulcanica are o energetica aparte,
fiind extrem de utila pentru revitalizarea rinichilor, in toate cazurile de oboseala, astenie, slabiciune.
De asemenea, intareste inima si circulatia sangelui, ajuta digestia. Contine mult fier, ceea ce il face un aliment ideal pentru femei.
In plus, ajuta la diminuarea durerilor menstruale si contribuie la cresterea lactatiei, pentru femeile care alapteaza.
Fasolea Azuki induce urinarea, de aceea nu este recomandata persoanelor cu probleme ale vezicii urinare.
Este o fasole usor digerabila, de aceea este recomandata pentru copii sau pentru cei care nu pot digera fasolea obisnuita.
Cand se prepara simplu, se fierbe cu apa in raport de 1 la 3 , cca 30 minute la presiune sau o ora in vas normal. Nu necesita schimbarea apei.
Inmuirea prealabila este optionala. Puteti sa adaugati mai multa apa (1 la 5) si sa beti lichidul rezultat cu cateva picaturi de shoyu, pentru intarirea rinichilor.
Este un bun diuretic natural, elimina excesul de lichide, are bune efecte in edemele renale.
Indicata in astenie, oboseala, este remineralizanta, nutritiva, energizanta.
Foarte important: e pe lista alimentelor ce ne ajuta la controlul greutatii, ajutandu-ne in echilibrarea metabolismului.
Mai multe puteti citi si aici.