salata de dovlecei cu branza de capra
Am descoperit ca imi plac mai mult dovleceii cruzi decat gatiti. Asa ca am purces la aceasta minunata si colorata salatica cu branza  de capra.
Intalnirea mea cu branza de capra de data asta nu a fost foarte placuta (desi mai consumasem branza de capra inainte, dar parca nu era atat de evident gustul ca de data asta..).
Puteti folosi foarte bine cu branza telemea sau chiar cu mozzarella.

O alta salatica extraordinar de buna cu dovlecei este Salata calda de dovlecei.

Ne trebuie:

2 dovlecei (am folosit zucchini)
1-2 rosii mici
100 g branza de capra
sare, piper
ulei, otet de mere/balsamic
busuioc/oregano, maghiran
Cum se face:
Taiem dovleceii fasii subtiri pe lung cu curatatorul de legume si ii presaram cu 1/2 lgt de sare. Eu am folosit zucchini pentru ca imi plac mai mult la gust cruzi decat dovleceii nostri.
dovlecei taiatiIi lasam asa 15-20 de minute intr-o strecuratoare.

Ii puteti clati sub un jet de apa (ii lasati putin sa se scurga de surplusul  de apa), eu nu i-am mai clatit ca nu am pus multa sare.
Punem dovleceii il bolul din care urmeaza sa ii serviti, punem rosiile felii, branza de capra, piper. Eu am folosit o branza de capra data prin ierburi aromate.
branza de capraRepet, puteti folosi si telemea, feta sau ce fel de branza doriti. Chiar mozzarella.

Facem un dressing din ulei, otet si platele aromate (eu am pus un mix mediteraneean cu oregano, busuioc si altele..) si turnam dressingul peste.
Servim.
Enjoy!
salata de dovlecei cu branza de capra 1