salata de conopida indiana

O reteta rapida, buna si aromata, salata de conopida, cu origine indiana.

Puteti folosi fie conopida proaspata, fie congelata.

Poate fi consumat in dieta Low Carb, in acest caz inlocuiti iaurtul cu smantana.

 Ne trebuie:

1 conopida medie (cca 600 g am avut dupa ce am curatat-o)

1 ardei rosu iute

1-2 fire ceapa verde (doar partea verde)

2 catei de usturoi

250 g iaurt cremos

50 ml lapte

1 lg suc de lamaie

50 g tahini (sau 2 lg seminte de susan)

1 lgt chimen macinat

1 lg sos chilli (daca ardeiul nu este prea iute)

1/2 lgt zahar

sare

Cum se face:

Desfacem conopida in buchetele, o lasam cca 10 min in apa, apoi spalam bine fiecare buchetel.

Punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem conopida si oparim pt cca 5-10 minute.

O surgem de apa.

Amestecam intr-un bol: iaurtul, laptele, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit,

ceapa verde si ardeiul (tocate f marunt), tahini (sau seminte de susan – eu nu am mai pus), zahar, sare, chilli, chimen (l-am pisat putin in mojar sa ii eliberez aroma).

Turnam sosul peste conopida si omogenizam.

Lasam la macerat cca o ora sa se intrepatrunda aromele.

Se consuma ca si garnitura pt mancaruri cu carne sau chiar de legume.

Se pastreaza la frigider, in recipient acoperit, 1-2 zile.

Enjoy!

Concluzii: mi-a placut aroma de ceapa si usturoi ce aduce cumva cu mancarea asiatica. Cred ca data viitoare incerc si fara chimen.