O reteta rapida, buna si aromata, salata de conopida, cu origine indiana.
Puteti folosi fie conopida proaspata, fie congelata.
Poate fi consumat in dieta Low Carb, in acest caz inlocuiti iaurtul cu smantana.
Ne trebuie:
1 conopida medie (cca 600 g am avut dupa ce am curatat-o)
1 ardei rosu iute
1-2 fire ceapa verde (doar partea verde)
2 catei de usturoi
250 g iaurt cremos
50 ml lapte
1 lg suc de lamaie
50 g tahini (sau 2 lg seminte de susan)
1 lgt chimen macinat
1 lg sos chilli (daca ardeiul nu este prea iute)
1/2 lgt zahar
sare
Cum se face:
Desfacem conopida in buchetele, o lasam cca 10 min in apa, apoi spalam bine fiecare buchetel.
Punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem conopida si oparim pt cca 5-10 minute.
O surgem de apa.
Amestecam intr-un bol: iaurtul, laptele, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit,
ceapa verde si ardeiul (tocate f marunt), tahini (sau seminte de susan – eu nu am mai pus), zahar, sare, chilli, chimen (l-am pisat putin in mojar sa ii eliberez aroma).
Turnam sosul peste conopida si omogenizam.
Lasam la macerat cca o ora sa se intrepatrunda aromele.
Se consuma ca si garnitura pt mancaruri cu carne sau chiar de legume.
Se pastreaza la frigider, in recipient acoperit, 1-2 zile.
Enjoy!
Concluzii: mi-a placut aroma de ceapa si usturoi ce aduce cumva cu mancarea asiatica. Cred ca data viitoare incerc si fara chimen.
Super reteta. Pupici
Te urmaresc de multa vreme si am incercat multe din retetele tale. Ca de obicei, iti vine sa le mananci din priviri cu asa imagini.
reteta ca reteta, dar mie imi place enorm craticioara! :)) De unde ai cumparat-o? multam
Pai incerc imediat reteta! 🙂 Ador conopida,iar in felul asta trebuie sa fie tare buna. Pupicei,scumpa ! :*:*:*
conopida nu cred ca e indiana , deci reteta trebuia sa se numeasca salata indiana de conopida.
Bianca, Nyco, Ana Maria, merci frumos! 🙂
Ana, craticioara am gasit-o ratacita pe un raft in Mega Image si m-a cucerit imediat 🙂
@Anonim: ce bine ar fi fost, daca inainte sa critici te-ai fi si semnat.
Chiar si mai bine ar fi sa critici munca ta, nu a altora care ti-o ofera (inclsiv tie) gratis pe net!!!
Este alegerea mea ce nume dau retetelor de pe blogul meu.
ai dreptate, la Mega se gasesc de multe ori diferite vasute tare dragute 🙂
Ma bucur ca l-ai pus la punct pe anonimul/ anonima respectiva. Sunt hilari rau frustratii astia, ei nu fac nimic decat sa critice, si poate ca nu au habar nici sa fiarba un ou 🙂 O seara placuta!
Ana, din cand in cand trebuie pusi la punct.
Orele de munca din spatele retetelor si pozelor sunt luate uneori ca pe ceva ce li se cuvine… de catre unii.
ai perfecta dreptate! Te admir ca gandesti asa!
nu e ok pentru dukan…..asa ca nu stiu de ce ai postat acolo. Succes la gatit.
1. Ba poate fi adaptata si pentru dieta dukan
2. Unde ai vazut tu ca am scris ceva de dukan????
Arata super, o fac chiar acum! Fiind reteta indiana, nu cred ca au folosit chimen in original, ci mai mult Jeera, care este Chimion (cumin). Ar trebui sa incercati cu el, este total diferit gustul. Multumesc frumos pentru reteta!
da, sigur se foloseste cumin in varianta oroginala, insa eu nu am avut 🙂